h

SP voert verkiezingscampagne aan de deur

27 februari 2017

SP voert verkiezingscampagne aan de deur

Foto: SP

In het kader van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezing op 15 maart gaat de SP-afdeling Boxtel de kiezers in twee wijken thuis opzoeken. In de periode van 4 tot en met 14 maart gaat een tiental vrijwilligers elke dag (behalve de zondagen) huis aan huis aanbellen in de wijken Oost en Selissenwal en in een persoonlijk gesprek proberen om de bewoners te overtuigen om op de SP te stemmen. Bestuurslid Willem van Meurs denkt dat dit extra stemmen oplevert. 

Campagne aan huis

Op de zaterdagen wordt aangebeld van 13.00-15.00 uur en op de andere dagen van 18.30-20.30 uur. De aftrap vindt plaats op zaterdag 4 maart om 13.00 uur in Boxtel Oost. Bestuurslid Willem van Meurs over deze bijzondere aanpak: “Aan de deur is er meer tijd voor een gesprek dan wanneer we in het centrum of bij een supermarkt flyers uitdelen, al blijven we dat natuurlijk ook doen. Dat persoonlijke contact is belangrijk, met name gezien het grote aantal zwevende kiezers. Het is een arbeidsintensieve klus, maar het kan ons zeker stemmen opleveren.” 

In totaal zal de SP 12.000 flyers verspreiden in Boxtel en Liempde, met daarin de 10 SPeerpunten van de partij. Op 10 maart zal de partij met een stand aanwezig zijn op de weekmarkt. Bij ouderenwoningen zullen 800 speciale Ouderenkranten verspreid worden. Vlak voor 15 maart zullen ook nog eens 1000 laatste dagkaarten uitgedeeld worden.

SPeerpunten

Enkele speerpunten van de SP zijn:  

  • meer koopkracht door verhoging met 10% van minimumloon, bijstand en AOW, plan voor armoedebestrijding;
  • AOW-leeftijd naar 65;
  • stop marktwerking in de zorg en schaf eigen risico af;
  • meer banen door overheidsinvesteringen op gebied van bijvoorbeeld de zorg, woningbouw, het onderwijs, duurzaamheid en bestrijding van terrorisme;
  • minder flexibele en meer vaste banen;
  • lagere huren, meer betaalbare huurwoningen, beter onderhoud van woningen;
  • kleiner klassen in het onderwijs;
  • meer wijkagenten;
Migratie

Met betrekking tot migratie is de SP van mening dat oorlogsvluchtelingen toegelaten moeten worden en snel moeten integreren, maar dat economische vluchtelingen niet toegelaten moeten worden. Verder wil de SP dat Nederlands werklozen voorrang krijgen op Oost-Europese arbeidskrachten. Ook wil de SP een referendum over een ander, een sociaal Europa.

Eerlijke belasting

Al deze maatregelen om Nederland socialer te maken wil de SP met name bekostigen door grote bedrijven en multinationals een eerlijke belasting te laten betalen, belastingontduiking en -ontwijking streng aan te pakken en het invoeren van een miljonairsbelasting. Hierdoor kan de belastingdruk voor midden- en lagere inkomens en kleine bedrijven minder worden. Het programma van de SP is doorgerekend door het Centraal Plan Bureau (CPB).

Reactie toevoegen

U bent hier