h

Wethouder op Weekmarkt met plannen Centrum

10 februari 2017

Wethouder op Weekmarkt met plannen Centrum

Foto: SP

Vanochtend was SP-wethouder Eric van den Broek op de Weekmarkt aanwezig om met bezoekers in gesprek te gaan over de herinrichting van de Markt en het centrum. Vorige week is over deze plannen na een heel uitgebreid inspraaktraject met burgers, besloten in het College van B&W. Hierdoor kunnen de plannen, waarover in de Gemeenteraad jarenlang is gediscussieerd, nu daadwerkelijk worden gerealiseerd. ‘We zijn blij dat de kogel nu echt door de kerk is en de schop in de grond kan’, was de veelgehoorde reactie van bezoekers van de Weekmarkt.

Het was vrijdagochtend een drukte van jewelste aan de stand van de Wethouder, die er in Boxtel om bekend staat veelvuldig de straat op te gaan om met bewoners in gesprek te gaan. ‘In gesprek met mensen op straat en in de wijk hoor je het beste terug wat mensen van plannen vinden. We hebben vanochtend overwegend enthousiaste reacties op de centrumplannen terug gehoord’, zegt Eric van den Broek over zijn bezoek aan de Weekmarkt.

Het ontwerp voor de herinrichting van de Markt kon bij bezoekers op veel bijval rekenen en ook op de plannen voor extra parkeerplaatsen aan het Zusterspad en het Binnenterrein van het gemeentehuis kreeg de Wethouder positieve respons. Vragen waren er vooral over wanneer de werkzaamheden gaan beginnen en hoe lang die duren.

Uitvoering plannen Vijver & Oude Boomgaard

Ronduit enthousiast waren aanwezigen over de plannen om van het gebied Vijver en Oude Boomgaard een mooi beleefbaar Dorpspark te maken. Eric van den Broek was blij met de reacties: ‘Natuurlijk is het leuk om terug te horen dat de plannen in goede aarde vallen. Wij hebben in de Gemeenteraad jarenlang gepleit voor deze centrumplannen en actiegevoerd toen er voor de Vijver en de Oude Boomgaard in de vorige bestuursperiode plannen waren, om daar een parkeerplaats van te maken. Het is nu mooi te zien dat die plek behouden blijft en nog meer tot een mooie parkachtige omgeving wordt omgeturnd.’

Reactie toevoegen

U bent hier