h

Wethouder reikt Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uit

16 februari 2017

Wethouder reikt Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uit

Foto: SP

Bedrijventerreinen Ladonk/Vorst in de gemeente Boxtel hebben het Keurmerk Veilig Ondernemen Basis Samenwerken behaald. Wethouder Eric van den Broek heeft gisteren het bijbehorende certificaat uitgereikt aan parkmanager Angelien van der Zanden namens de werkgroep KVO Ladonk. In deze werkgroep zijn behalve de ondernemers ook politie, brandweer en gemeente vertegenwoordigd.

Het Keurmerk is een waardering voor bedrijventerreinen waar wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren. Een belangrijke voorwaarde in het proces om een KVO-B-certificaat te behalen is dat ondernemers samen met gemeente, politie, brandweer en eventueel andere partijen afspraken maken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken.

Uitstraling bedrijventerrein

Wethouder Van den Broek is blij met Keurmerk voor Ladonk/Vorst. “De afspraken die we met elkaar gemaakt hebben, leveren een grote bijdrage aan de uitstraling van onze bedrijventerreinen. Het resultaat is een groter gevoel van veiligheid en minder schade. Daar profiteert iedereen van, zowel ondernemers als inwoners van Boxtel.”

Bij het keurmerk voor de Boxtelse bedrijventerreinen hoort een plan van aanpak met 38 maatregelen die de komende jaren ingevoerd worden. Angelien van der Zanden: “Je moet dan denken aan zaken zoals het organiseren van bijeenkomsten voor en door ondernemers over ‘schoon, heel en veilig’, leegstand inventariseren, beter georganiseerd toezicht door politie en beveiliging, cameratoezicht, brandveiligheid en brandweeroefeningen, maar ook aan minder tastbare dingen als cybercriminaliteit. Het is de bedoeling dat we met deze maatregelen kunnen zorgen voor fors minder schade door criminaliteit en onveiligheid.”

Het keurmerk is geldig tot en met 2019. Daarna volgt een evaluatie en een hercertificering. Inmiddels hebben al meer dan 800 bedrijventerreinen in Nederland een Keurmerk behaald. MKB-Nederland begeleidt de bedrijventerreinen in dit proces.

Verbeterde samenwerking

Eric van den Broek complimenteerde de Boxtelse ondernemers die vertegenwoordigd zijn in SPIN met dit resultaat: ‘Want deze ondernemersclub timmert keihard aan de weg. Ze zoeken volop de samenwerking en lanceren allerlei initiatieven, zoals recent allerlei werkgroepen op het gebied van duurzaamheid en ondernemen, een eigen nieuwskanaal, ze stonden mede aan de wieg van de Dino-experience, volop deelname aan het traject strategische visie van de gemeente, gezamenlijke strategie uitgifte bedrijfsgronden en een initiatief om een informatiezuil aan de A2 te realiseren. Op de samenwerking met SPIN (voorheen WEB) heeft wel eens spanning gestaan, want in de vorige bestuursperiode was het zelfs zover dat het overleg was opgeschort. Nu ervaar ik echter een uitstekende en constructieve samenwerking. Natuurlijk zijn er nog punten waar we het niet met elkaar eens zijn, maar de sfeer is positief en de blik is gericht op de toekomst. Een mooie ontwikkeling, met als tastbaar resultaat dit certificaat. Gefeliciteerd’.

Reactie toevoegen

U bent hier