h

Wethouder Van den Broek: werken aan toekomstbestendige bedrijventerreinen in Boxtel

23 februari 2017

Wethouder Van den Broek: werken aan toekomstbestendige bedrijventerreinen in Boxtel

Foto: SP

Afgelopen jaren hebben ondernemers, de Brabants Ontwikkelings Maatschappij (BOM), het Service Portal Industrial Network (SPIN) en de gemeente samengewerkt aan de herstructurering van de bedrijventerreinen in Boxtel. Deze samenwerking kwam mede tot uiting in een Lokaal Herstructureringsfonds (LHF). Samen met de BOM en SPIN heeft SP-wethouder Eric van den Broek een herbezinning op dit fonds georganiseerd en wil de wethouder komen tot een nieuw lokaal fonds, waarin duurzaam ondernemen centraal staat.

Mede dankzij private investeringen van lokale ondernemers en het lokale herstructureringsfonds van de gemeente zijn grote delen van het bedrijventerrein inmiddels aangepakt. Daarbij kwam ook ruimte vrij voor nieuwe bedrijvigheid in Boxtel.  Wethouder Van den Broek: “Prachtig om als gemeente aan te mogen sluiten bij de ideeën van ondernemers.  Deze slag die we samen hebben kunnen maken, blijven we zeker stimuleren en ondersteunen.”

Voorbeelden zijn terug te vinden in het voormalig Biomérieux terrein dat plaats heeft gemaakt voor andere, belangrijke bedrijven voor Boxtel, zoals Vion. Deze transformatie is mogelijk gemaakt door een Boxtelse ondernemer die hierin op eigen kracht heeft geïnvesteerd. Een ander voorbeeld is de herstructurering van MSB aan de Colehoef en Industrieweg. Met behulp van het lokale herstructureringsfonds heeft dit bedrijf zich kunnen herpositioneren op twee locaties. Het bedrijf is klaar voor de toekomst! 

Uit de samenwerking met het SPIN en de ondernemers is duidelijk geworden dat steeds meer bedrijven het belangrijk vinden om duurzaam te ondernemen. Dit vertaalt zich ook naar de opgaven voor de bedrijventerreinen in de toekomst. De gemeente Boxtel blijft initiatieven ondersteunen om bedrijventerreinen toekomstbestendig te houden en verder te ontwikkelen. Daarvoor blijft de gemeente samenwerken met het SPIN en lokale ondernemers. De BOM draagt bij door het beschikbaar stellen van onder andere kennis, advies en diens netwerk. 

Reactie toevoegen

U bent hier