h

Wijkwethouder Van den Broek naar bewoners met ‘Beginspraakbijeenkomsten’

20 februari 2017

Wijkwethouder Van den Broek naar bewoners met ‘Beginspraakbijeenkomsten’

Vorige week organiseerde Wethouder Eric van den Broek in Wijk Selissen/Breukelen, samen met Wijkmakelaar Werner van der Velden een tweetal zogenaamde ‘Beginspraakbijeenkomsten’ in Cafe D’n Boer in Breukelen. Het is een nieuwe vorm van burgerparticipatie, waarbij de gemeente met een leeg blad naar bewoners toekomt, om plannen in een zo vroeg mogelijk stadium te bespreken. ‘In feite voordat het al plannen zijn’, aldus Eric van den Broek. Het onderwerp dat Van den Broek met bewoners wilde bespreken was de mogelijke locatie van een skateramp.

Op maandag en woensdag van vorige week had de Wethouder (Wijkwethouder voor de wijk Centrum/Breukelen) de bewoners van de Van der Voortweg en Schepenen uitgenodigd om mee te denken. Eerder sprak de Wethouder al met de Directie van het Baanderherencollege en de uitbater van het Cafe. De locatie waar de gemeente voor de mogelijke realisering van de skateramp aan denkt, is het grasveld en de omgeving, tegenover de Van der Voortweg en Schepenen.

Totaalplan

De reacties van de bewoners was wisselend. Nagenoeg alle bewoners vonden dat een ontwikkeling in de betreffende omgeving, geïntegreerd zou moeten worden in een totaalplan, waarbij de omgeving meer beleefbaar zou moeten worden gemaakt met wandelpaden en mooi ingepast groen. Daarnaast meldden de bewoners overlast nabij een plek waar enkele struiken en bomen staan, waar gedeald zou worden. Over de invulling van het gebied met een skateramp waren sommige bewoners kritisch en andere bewoners zonder meer positief.

Inbreng bewoners serieus

Eric van den Broek was tevreden met de uitkomsten: ‘Dit is een uitstekende vorm van burgerparticipatie. Bewoners hebben zo echt invloed op besluitvorming en planontwikkeling. Ik heb heel goede suggesties en ideeën terug gehoord in de verschillende gesprekken en ga nu eerst eens terug naar de ambtelijke organisatie, om te kijken wat we met de inbreng van bewoners kunnen. Ik heb met de bewoners afgesproken dat ik zeker nog bij hun terug zal komen en niet met welke ontwikkeling dan ook begin, voordat ik dat heb gedaan. Op die manier nemen we de inbreng van bewoners pas echt serieus.’

Reactie toevoegen

U bent hier