h

WMO-cliëntdagen zeer druk bezocht

9 februari 2017

WMO-cliëntdagen zeer druk bezocht

Foto: SP

Gisteren en vandaag vonden in De Walnoot en De Rots de zeer goed bezochte WMO-clientdagen plaats. Op deze bijeenkomsten worden WMO-cliënten jaarlijks persoonlijk geïnformeerd over ontwikkelingen in de WMO. Tevens zijn de cliëntdagen bedoeld om (kritische) vragen te stellen en ervaringen te delen.

De cliëntdagen zijn ooit in 2007 voor het eerst in het leven geroepen door toenmalig SP-wethouder Ger Wouters en ook tijdens deze bestuursperiode worden de cliëntdagen onder politieke verantwoordelijkheid van wethouder Eric van den Broek van de SP jaarlijks georganiseerd. ‘Het is naast huiskamerbijeenkomsten, persoonlijke gesprekken en de cliënttevredenheidsonderzoeken een uitstekende manier om terug te horen wat mensen van de uitvoering van de WMO vinden. Persoonlijke contact werkt altijd het beste’, zegt Eric van den Broek over de cliëntdagen.

Kritisch

Tijdens de cliëntdagen werden mensen via deelsessies bijgepraat over Cliëntondersteuning, de organisatie van de Huishoudelijke Hulp, Mantelzorg- en Vrijwilligersondersteuning en het ter beschikking stellen van Hulpmiddelen. Met name in de deelsessie rondom de Huishoudelijke Hulp werden kritische kanttekeningen naar voren gebracht door cliënten.

Van den Broek: ‘Het is natuurlijk prima dat mensen hun kritische kanttekeningen naar voren brengen. Elk kritisch punt is voor mij een gratis advies. Uit deze cliëntdagen haal ik in ieder geval dat het proces rond het inregelen van de dienstverlening Huishoudelijke Hulp beter kan en dat we ook nog eens aandacht moeten besteden aan de communicatie.’

Op beide cliëntdagen waren gisteren en vandaag zo’n 100 cliënten aanwezig. Voor de aanwezigen werd tussen de deelsessies in een lichte broodmaaltijd met soep verzorgd en de cabaretiers van De Menu Meneren zorgden voor een vrolijke noot.

De Menu Meneren

Reactie toevoegen

U bent hier