h

Zeer goed bezochte huiskamerbijeenkomst in De Rentmeester

6 februari 2017

Zeer goed bezochte huiskamerbijeenkomst in De Rentmeester

Foto: SP

Afgelopen woensdagmiddag organiseerde de bewonerscommissie van het Wooncomplex De Rentmeester een zeer goed bezochte huiskamerbijeenkomst. Zo’n veertig bewoners stelde allerlei vragen op gebied van zorg en de woonomgeving aan SP-wethouder Eric van den Broek, die ook ambtelijk medewerker Eelco Riet mee had genomen voor de beantwoording van vragen. ‘We hebben weer een mooi lijstje huiswerk meegekregen, waar we in het gemeentehuis direct mee aan de slag kunnen’, aldus Van den Broek naar aanleiding van de bijeenkomst.

In het kader van de ontwikkeling van een krachtige Seniorenagenda voor de gemeente, organiseert wethouder Eric van den Broek deze weken een nieuwe serie huiskamerbijeenkomsten. In dat kader was hij voorbije weken al aanwezig bij bijeenkomsten in de SIR-woningen Schijndelseweg, wooncomplex De Molenhof aan de Achterbergstraat en nu dus De Rentmeester in Selissenwal.
 

Complimenten

Bewoners stelden onder meer vragen over de nieuwe Huishoudelijke Hulpregeling, hadden suggesties over de gemeentelijke communicatie, wilde meer weten over de rol van de Wijkmakelaars en brachten een pleidooi naar voren voor de terugkeer van een aansluiting aan de Achterbergstraat op het openbaar busvervoernet. De bewoners hadden tevens enkele complimenten voor de wethouder in petto voor de wijze waarop het huidige college deze bestuursperiode naar bewoners in de wijken toekomt en de wijze waarop Boxtelaren worden betrokken bij het gemeentelijk beleid.
 

Eric van den Broek over de middag: ‘Deze manier van burgerparticipatie blijft de meest effectieve en leukste manier om burgers te betrekken. Persoonlijk contact is altijd het beste en op deze manier kunnen we meteen aan bewoners teruggeven wat we met bepaalde onderwerpen kunnen. We hebben in ieder geval uit deze bijeenkomst weer voldoende huiswerk overgehouden waar we in het gemeentehuis mee aan de slag kunnen.’
 

Reactie toevoegen

U bent hier