h

SP tweede partij in Boxtel

16 maart 2017

SP tweede partij in Boxtel

Foto: SP

Ondanks een klein verlies bij de Tweede Kamerverkiezing is de SP in Boxtel de tweede partij geworden achter de VVD. Vijf jaar geleden was de SP nog derde partij achter VVD en PvdA, de partij die nu een enorme klap te verwerken kreeg. 

PvdA grote verliezer

De PvdA ging in Boxtel van 24,3% van de stemmen in 2012 naar 5,0% nu. Dat is een enorme teruggang van bijna 20%. De VVD verloor een paar procent, maar blijft met 22,9% de grootste in onze gemeente. De SP daalde van 15,7 naar 14,3%, een teruggang van 1,4% en werd daarmee de tweede partij, op de voet gevolgd door CDA (13,4%), D66 (13,3%) en PVV (12,3%). Groen Links steeg van 2,1% naar 8,5% en werd daarmee de grootste winnaar in Boxtel.

Bestuurslid Willem van Meurs over de uitslag: “Landelijk valt de uitslag voor de SP met het verlies van een zetel natuurlijk tegen, alhoewel we op stemmenaantal toch nipt de grootste op links zijn geworden met 9,1% tegen Groen Links 9,0%. Tevredenheid is er dat we in Boxtel de tweede partij zijn geworden. We hebben een goede campagne gevoerd met onder andere duizenden huis aan huisbezoeken en ik wil hierbij onze vijftig vrijwilligers bedanken voor hun inzet.”

Reactie toevoegen

U bent hier