h

Weetjeswaaier over zorg en ondersteuning in Boxtel

15 maart 2017

Weetjeswaaier over zorg en ondersteuning in Boxtel

De gemeente heeft een zogenoemde WeetjesWaaier ontwikkeld op het gebied van zorg en ondersteuning in Boxtel. Hierin wordt in begrijpelijke taal en in een groter lettertype de belangrijkste voorzieningen voor zorg en ondersteuning beknopt weergegeven. Wmo-cliënten gaven in het cliënttevredenheidsonderzoek en bij andere gelegenheden aan dat zij door de hoeveelheid van informatie door de bomen het bos niet meer zagen. SP-wethouder Eric van den Broek hoopt met de WeetjesWaaier tegemoet te komen aan die signalen.

WeetjesWaaier voor alle Wmo-cliënten

Uit het laatste cliënttevredenheidsonderzoek bleek met name de grote hoeveelheid aan informatie hierover niet bij te dragen aan de vindbaarheid ervan. In de handzame WeetjesWaaier is daarom op hoofdlijnen en in een wat groter lettertype informatie terug te vinden over zorg en ondersteuning. De waaier wordt komende week bezorgd bij  alle Wmo cliënten.

Het initiatief vloeit rechtstreeks voort uit geluiden die wethouder Eric van den Broek heeft opgehaald uit zijn vele contactmomenten met burgers, in huiskamerbijeenkomsten, cliëntdagen, persoonlijk contact en klankbordgroepen. ‘Het is belangrijk dat de gemeente naar cliënten communiceert in begrijpelijke taal’, aldus de wethouder. Van den Broek hoopt dat cliënten met regelmaat gebruik zullen maken van de informatie uit de waaier. Een zichtbare plek in huis raadt hij dan ook aan in de begeleidende brief die samen met de waaier de komende week wordt bezorgd. Daarnaast zullen exemplaren van de Weetjeswaaier verspreid gaan worden via diverse maatschappelijke instellingen, zoals WegWijs en het Steunpunt Mantelzorg.
Dit initiatief maakt onderdeel uit van een reeks aan maatregelen, nodig om belangrijke informatie duidelijker op het netvlies van cliënten te brengen. Van den Broek: ‘Een visuele weergave van verschillende belangrijke aanvraagprocedures volgt ook nog.’

De waaier is ook online terug te vinden via www.boxtel.nl/zorgenondersteuning.

Reactie toevoegen

U bent hier