h

Boxtel lanceert maatwerkvoorziening hulp bij het huishouden voor mantelzorgers

5 april 2017

Boxtel lanceert maatwerkvoorziening hulp bij het huishouden voor mantelzorgers

De gemeente Boxtel heeft als onderdeel van de Wmo-overeenkomst Hulp bij het Huishouden (HH) een maatwerkvoorziening voor mantelzorgers ingericht. Mantelzorgers kunnen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een beroep doen op deze ondersteuning in de vorm van hulp bij het huishouden. De afspraak vloeit mede voort uit de door SP-wethouder Eric van den Broek georganiseerde Klankbordgroep Mantelzorg, die respijtzorg hoog als prioriteit in hun actieplan agendeerde. De genoemde voorziening moet (dreigende) overbelasting bij mantelzorgers voorkomen. 

"Mantelzorgers betekenen zoveel voor de ander die al dan niet tijdelijk niet meer zo goed vooruit kan. Ze vinden het niet meer dan normaal dat ze bij nacht en ontij klaar staan voor de ander, om ondersteuning te bieden. Ze betekenen veel en houden vaak ook nog hun eigen gezin draaiend. Ik ben blij dat we ook in de komende jaren mantelzorgers kunnen ontlasten met deze voorziening", geeft wethouder Eric van den Broek aan. 

Met gecontracteerde aanbieders heeft de gemeente de afgelopen maanden gesprekken gevoerd over deze extra hulp voor mantelzorgers. Een regelarme, praktische en vooral uitvoerbare maatwerkvoorziening was het uitgangspunt. De voorziening moet (dreigende) overbelasting van mantelzorgers voorkomen. Partners zoals ContourdeTwern zijn betrokken bij de totstandkoming van deze voorziening op maat.

De regeling is daarbij tot stand gekomen in nauw overleg met de Klankbordgroep Mantelzorg en de WMO-adviesraad.

Reactie toevoegen

U bent hier