h

Stimuleringsvouchers voor sociaal ondernemen

13 april 2017

Stimuleringsvouchers voor sociaal ondernemen

Mensen aan het werk helpen die (tijdelijk) een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Volgens SP-wethouder Eric van den Broek  hebben gemeenten de verantwoordelijkheid om vooral ook deze kwetsbare groepen te helpen aan een passende baan. De gemeente Boxtel trekt met andere gemeenten uit Noordoost-Brabant en de WSD op om dit doel te bereiken. Boxtel gaat op initiatief van Wethouder Van den Broek daarnaast ook nog vouchers inzetten om ondernemers die met het kwaliteitskeurmerk  Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)  aan de slag zijn gaan te stimuleren.

Social return betekent dat de opdrachtnemer verplicht is om een deel van de aanneemsom te besteden aan (bij voorkeur langdurige) inzet van mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Een goede zaak vindt wethouder Van den Broek. Hij wil vooral ook dat deze kwetsbare groep werk op maat vindt, zodat ze mee kunnen (blijven) doen.

SP Wethouder Van den Broek: “Meedoen en erbij horen is zo ontzettend belangrijk. Wanneer dit tijdelijk even niet kan, of wanneer het lastig is om werk te vinden dan schakelen we samen met de WSD om mensen een passend aanbod te doen.

Bedrijven moeten ontdekken welke kansen en oplossingen de groep werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt hen kan bieden. Met inzet van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (www.pso-nederland.nl) kunnen bedrijven ‘meten’ of ze misschien al een bijdrage leveren aan social return. De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een landelijk meetinstrument en keurmerk hiervoor. Gaan ondernemers aan de slag met de prestatieladder? Dan gaan we hen stimuleren in het behalen van dit doel. Dit doen we door het uitreiken van vouchers voor sociaal ondernemen."

Sociaal ondernemen bij het reguliere bedrijfsleven zal ook het doel van de gemeente helpen, namelijk meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam en kwalitatief aan werk helpen.

Reactie toevoegen

U bent hier