h

Brievenbus Bosscheweg nabij Liduina blijft

3 mei 2017

Brievenbus Bosscheweg nabij Liduina blijft

Foto: anp

SP-wethouder Eric van den Broek heeft in een gesprek met PostNL voor elkaar gekregen dat in ieder geval de brievenbus aan de Bosscheweg nabij het Liduinaziekenhuis behouden blijft. Samen met het team Dagcentrum De Werf van zorginstelling Cello probeert hij alsnog het verdwijnen van de brievenbus bij het Pastoor van Besouwplein nabij de dagvoorziening tegen te houden. 

Brievenbus Bosscheweg blijft

Met name de privatisering van PostNL heeft er toe geleid dat veel brievenbussen verdwijnen omdat deze minder gebruikt worden. Per brievenbus wordt gekeken naar de vulgraad en de locatie, bijvoorbeeld of de postbussen in de nabijheid van een zorginstelling staan. Om dat laatste te bepalen hanteert PostNL de Zorgkaart Nederland. Het lobbywerk van de wethouder heeft in ieder geval het behoud opgeleverd van de brievenbus aan de Bosscheweg bij het Liduinaziekenhuis. 

Brievenbus Pastoor van Besouwplein moet ook blijven

In een mail aan PostNL heeft Dagcentrum De Werf een pleidooi gehouden voor het behoud van de brievenbus aan de Pastoor van Besouwplein, vlakbij De Rots en het dagcentrum. Het dagcentrum stelt dat hun centrum niet vermeld wordt op de Zorgkaart Nederland, terwijl het wel degelijk een zorginstelling is, namelijk een beschutte werkplek waar iedere dag zo'n 90 cliënten komen werken. Deze groep is een zeer kwetsbare groep in de samenleving. De brievenbus bij De Rots wordt dagelijks gebruikt door de cliënten als taak of activiteit om zelfstandig een brief te posten. Wethouder van den Broek: “Ik ondersteun dit pleidooi van het dagcentrum van harte en zal PostNL nogmaals vragen om een heroverweging te maken en de brievenbus te behouden.”

Postbussen Liempde

De wethouder heeft van PostNL bevestigd gekregen dat de brievenbus in de Nieuwstraat verplaatst wordt tot nabij de supermarkt. De brievenbus nabij PiusX zal wel verdwijnen.

Reactie toevoegen

U bent hier