h

Feestelijke bijeenkomst voor vrijwilligers

16 mei 2017

Feestelijke bijeenkomst voor vrijwilligers

Foto: SP

Op 15 juni is de spiegeltent van Stapelen gedurende één middag dé ontmoetingsplek voor Boxtelse vrijwilligers. Vrijwilligerssteunpunt Boxtel en een initiatiefgroep van vrijwilligers hebben met medewerking van de gemeente de handen ineen geslagen. De bijeenkomst is bedoeld om vrijwilligers waardering te geven en hen mee te laten praten bij de vernieuwing van het vrijwilligersbeleid. SP-wethouder Eric van den Broek verwacht dat daar vele concrete acties uit voortkomen.

Vrijwilligers leveren bijdrage aan het vrijwilligersbeleid

Van den Broek heeft hoge verwachtingen van deze leuke en interactieve netwerkbijeenkomst, waar zo'n 200 vrijwilligers aanwezig zullen zijn: “Er komt een spreker, er is cabaret en vooral ook gezelligheid. Vooral dat laatste is belangrijk, want wat doen deze mensen veel! Juist deze groep nemen we graag mee om samen te werken aan het vrijwilligersbeleid van de toekomst. Wie kunnen hier beter een bijdrage aan leveren dan de vrijwilligers zelf?” 

Werkgroep richt zich op concrete acties

Samen met vrijwilligers en partners als ContourdeTwern, Woonstichting Sint Joseph, ouderenorganisaties en initiatiefnemers vanuit sociale initiatieven, wordt voortdurend gekeken naar de positie van vrijwilligers en de toekomst van het vrijwilligerswerk. Nu de Wet Maatschappelijke Ondersteuning het afgelopen jaar weer een aantal grote ontwikkelingen heeft doorgemaakt, is het vooral van belang om samen op te trekken in een werkgroep. Van den Broek: “Geen wollige beleidstrajecten in Boxtel, maar voor iedere deelnemer een meedenkende rol vanuit ieders ervaringen uit de praktijk. Het is de bedoeling dat de werkgroep zich gaat richten op concrete acties.” 

Reactie toevoegen

U bent hier