h

Aanleg parkeervoorziening Zusterspad

30 juni 2017

Aanleg parkeervoorziening Zusterspad

Centrumwethouder Eric van den Broek toont veel daadkracht in de uitvoering van de diverse centrumprojecten. Na de bouwvakantie starten de werkzaamheden aan de nieuw te creëren parkeervoorziening aan het Zusterspad-Mgr. Bekkerstraat. Aannemer Jan van den Boomen uit Liempde gaat de werkzaamheden uitvoeren.

In 2018 krijgt Boxtel een flexibel inzetbare markt. Voor het gebruik als plein, als basis voor een weekmarkt of als inzet van een evenemententerrein. De Markt wordt autoluw waardoor er minder plek is voor autoparkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen worden gecompenseerd in de omgeving rondom de Markt. Een parkeervoorziening aan het Zusterspad en Mgr. Bekkerstraat is daar een onderdeel van. Ook worden extra parkeerplaatsen gerealiseerd in de binnentuin van het gemeentehuis en Dr. van Helvoortstraat, zodat er voldoende parkeergelegenheid in het centrum blijft.

‘Na besluitvorming wordt er op dit moment keihard gewerkt aan de diverse uitvoeringsprojecten. We liggen aardig op schema. De schop gaat nu na de bouwvakantie in de grond bij het Zusterspad en de voorbereidingen voor het binnenterrein gaan leiden tot realisering in de tweede helft van dit jaar’, aldus centrumwethouder Eric van den Broek.

Huis-aan-huisbrief

In de Mgr. Bekkerstraat en de Dr. Van Helvoortstraat worden kleine herinrichtingswerkzaamheden verricht, zodat de parkeergelegenheid optimaler wordt. Er worden 20-tal plaatsen gerealiseerd in Zusterspad en deel van Mgr. Bekkersstraat. De werkzaamheden duren in totaal 6 weken, waarvan max. 3 weken voor het Zusterspad en max. 3 weken voor de Mgr. Bekkerstraat. De Cronenborgh en de naaste complexen worden tijdens de werkzaamheden ontsloten via de achterzijde Zusterspad naar de Kloosterweide en het Pelgrimspad/Koppel. Aanwonenden worden voor aanvang van de werkzaamheden via een huis-aan-huisbrief geïnformeerd.

Boxtels/Liempds bedrijf

Uitvoering ligt bij de Liempdse aannemer Jan van den Boomen. Wethouder Van den Broek is er tevreden mee dat het werk daarmee door een Boxtels/Liempds bedrijf kan worden uitgevoerd.

Reactie toevoegen

U bent hier