h

Boxtel in top Nederlandse gemeenten op gebied van Wijkgericht werken

26 juni 2017

Boxtel in top Nederlandse gemeenten op gebied van Wijkgericht werken

Foto: SP

Afgelopen vrijdagmiddag organiseerde de gemeente in de Spiegeltent op Stapelen een inspiratiemiddag voor Boxtelse wijkorganen. Het initiatief voor de middag lag bij wethouder Eric van den Broek van wijkgericht werken en de Wijkmakelaars. Tijdens de bijeenkomst maakte wethouder Van den Broek bekend dat Boxtel tot de top van Nederlandse gemeenten behoort op gebied van Wijkgericht werken. De wethouder baseert zich op de lijst van het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve Bewoners (LSA), waar Boxtel tussen veel grote steden terug te vinden is in de top 20 van de bijna 400 Nederlandse gemeenten.

De middag voor wijkorganen is ook georganiseerd uit een stukje waardering voor alle mensen die via de wijkorganen actief zijn in de Boxtelse wijken. Boxtel kent al vele jaren een integrale wijkaanpak, waarin wijkorganen samen met hun samenwerkingspartners zorgdragen voor een integrale wijkvisie en daaraan gekoppelde actieplannen en eigen budgetten. Eric van den Broek daarover: ‘De tijden veranderen. Overheden en maatschappelijke partners moeten nog meer van buiten naar binnen werken en de wijkplatforms en de integrale wijkaanpak dragen er in grote mate aan bij dat we deze transitie in Boxtel relatief soepel kunnen doormaken.’
 
De bijeenkomst in de Spiegeltent werd bezocht door zo’n 40 vertegenwoordigers uit de wijken. Naast de positieve boodschap van de wethouder, kregen de wijkvertegenwoordigers een inspirerende lezing van Annemarie Mars, die een autoriteit is op het gebied van veranderingsprocessen en was er volop gelegenheid tot netwerken en het uitwisselen van ideeën.

Reactie toevoegen

U bent hier