h

Binnenterrein gemeentehuis wordt parkeerterrein

6 juli 2017

Binnenterrein gemeentehuis wordt parkeerterrein

Na de zomer wordt het binnenterrein van het gemeentehuis aan de kant van de Rechterstraat ingericht als parkeerterrein met 30 plaatsen voor centrumbezoekers. Het doel van deze verandering is het compenseren van de parkeerplaatsen die op de Markt gaan verdwijnen als gevolg van het autoluw maken van de Markt. Lees verder.

Doorgang

In samenspraak met ondernemers is besloten om vanuit het binnenterrein een doorgang te creëren naar het centrumgebied. Hiervoor maakt de toiletgroep op de begane grond van het gemeentehuis plaats voor het aanleggen van deze doorgang. Er vindt nog overleg plaats of deze doorgang ook buiten winkelopeningstijden opengesteld wordt. Het binnenterrein wordt eenrichtingsverkeer, ingang via de Dr.van Helvoortstraat en uitrit de Rechterstraat. 

Aanpak binnenterrein

Na de zomer wordt een aannemer geselecteerd. Het streven is om de herinrichting in het vierde kwartaal van 2017 te realiseren. Op het binnenterrein worden circa 30 parkeerplaatsen gerealiseerd in het openbaar toegankelijke gebied. Tevens wordt er een Ecodek ingericht met 3 laadpalen voor 6 elektrische auto’s. Dit Ecodek wordt gerealiseerd samen met Ecotap uit Boxtel. 

Groen compensatie

Bij de planvorming rondom het binnenterrein is uitvoerig onderzoek gedaan naar het behoud van zoveel mogelijk bomen. Desondanks worden er enkele bomen gerooid. Hiervoor worden echter nieuwe bomen aangeplant in het binnenterrein. Een aantal bomen worden verplaatst naar de omgeving van de vijver. Over de compensatie van het groen heeft overleg plaatsgevonden met Transitie Boxtel en de Werkgroep Natuur en Landschapsbeheer. 

Inspraakavond

Insprekers op de redelijk goed bezochte inloopavond van dinsdag spraken van een goed doordacht plan dat minder verkeersdruk zou geven.

Centrumwethouder Eric van den Broek (SP): “Er werden vooral vragen gesteld over de verkeerssituatie in de Dr. van Helvoortstraat, met name door een aantal bewoners van Den Dries en Bocstelstede. Ik heb deze bewoners toegezegd dat hun ideeën en opmerkingen betrokken worden bij de verdere verkeersinrichting.”

 
 
 
 

Reactie toevoegen

U bent hier