h

Extra aandacht voor huishoudelijke hulp mantelzorgers

24 juli 2017

Extra aandacht voor huishoudelijke hulp mantelzorgers

Foto: SP

Sinds april van dit jaar kent de gemeente Boxtel de regeling Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers. Via deze regeling kan een mantelzorger indien hij of zij aan de voorwaarden voldoet, aanspraak maken op huishoudelijke hulp voor een gereduceerd tarief. Inmiddels maken een kleine 20 mantelzorgers uit Boxtel, Liempde en Lennisheuvel gebruik van de regeling. Wethouder van den Broek (SP) denkt dat veel meer mantelzorgers gebruik kunnen maken van deze regeling. 

Extra aandacht voor regeling

Hoewel wethouder Eric van den Broek blij is om binnen een paar maanden al rond de 20 mantelzorgers te kunnen helpen met de regeling, vermoedt hij dat veel meer inwoners van de gemeente in aanmerking komen voor deze regeling voor mantelzorgers (HHM). “Uit de vele gesprekken die ik met mantelzorgers heb gehad, weet ik hoe groot hun inzet is. Ik weet ook dat mantelzorger zijn vaak ten koste gaat van henzelf. De HHM-regeling is er juist gekomen om hen te helpen. Ik breng hem daarom graag nog een keer extra onder de aandacht.” 

Geen keukentafelgesprek nodig

De regeling is voor mantelzorgers laagdrempelig beschikbaar en aanvullend. Er is geen keukentafelgesprek voor nodig. De regeling is opgezet door Contourde Twern, de adviesraad Sociaal Domein en de mantelzorgers. Om aanspraak te maken op de regeling Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers, kan er contact op worden genomen met het Steunpunt Mantelzorg van ContourdeTwern. Zorgaanbieders en mantelzorgers zijn tevreden over de regeling. 

Op de website van de gemeente staan ook veelgestelde vragen over de regeling.

Reactie toevoegen

U bent hier