h

Gezellige barbecue bewoners Molenhof na huiskamergesprek wethouder

31 juli 2017

Gezellige barbecue bewoners Molenhof na huiskamergesprek wethouder

Foto: SP

Anderhalve week geleden was SP-wethouder Eric van den Broek te gast bij de gezellige barbecue van bewoners van De Molenhof aan de Achterberghstraat. De uitnodiging vloeide voort uit het eerder goed bezochte huiskamerbezoek dat de wethouder aan bewoners bracht. De bewoners van Molenhof bedankte de wethouder voor de aandacht die hij voor bewoners had en de hulp die zij mochten ervaren bij het organiseren voor ontmoetingsactiviteiten.

In de Molenhof wonen merendeel oude bewoners in de leeftijd variërend tussen 62 en 94 jaar. In de eerder georganiseerde huiskamerbijeenkomst informeerde wethouder Eric van den Broek bewoners over ontwikkelingen in de WMO en bood hij ook hulp aan bij het organiseren van diverse ontmoetingsactiviteiten.

WMO-pilots

Bewoners dienden daarop een projectverzoek in op basis van de gemeentelijke gelden die beschikbaar zijn voor het organiseren van zogenaamde pilots in het kader van de WMO. Het verzoek werd gehonoreerd en het resultaat is dat bewoners nu een schitterende jaarplanning hebben met allerlei ontmoetingsactiviteiten. Daarnaast werden er in en om het ouderencomplex een aantal ontmoetingsplekjes gerealiseerd.

Versterken sociale structuur

Wethouder Eric van den Broek roemde in zijn toespraakje de bewoners om hun initiatief: ‘Dat is waar het in het nieuwe zorgbeleid ook veel om draait, het versterken van de sociale structuur en het organiseren van ontmoeting. En bij Molenhof doen jullie dat volop, door samen te golfen, carnaval te vieren, tv te kijken, te kaarten, te rummycubben, te sjoelen, koffie te drinken en nu dus te barbecueën.’

 
 

Reactie toevoegen

U bent hier