h

SP-wethouder blij met grote daling bijstandsuitkeringen

11 juli 2017

SP-wethouder blij met grote daling bijstandsuitkeringen

Het aantal uitkeringsgerechtigden in het kader van de Participatiewet is in Boxtel in de periode van 1 januari tot 20 juni van dit jaar gedaald van 557 naar 506, een vermindering van maar liefst 51. Wethouder Eric van den Broek is in zijn nopjes met deze opmerkelijke cijfers. 

Het doel van de Participatiewet is om werkgevers te bewegen om inwoners met een (tijdelijke) afstand tot de arbeidsmarkt weer aan een passende baan te helpen. De daling van het aantal uitkeringsgerechtigden is onder andere toe te schrijven aan de de manier waarop de ambtelijke organisatie samenwerkt met partners als de WSD, werkmakelaar, het Werkgeversservicepunt en vooral de werkgevers. Een integrale werkwijze die in de praktijk zijn nut bewijst.

Wethouder van den Broek: “Dit is een geweldig positief resultaat van deze uitstekende samenwerking. Met name werkgevers verdienen een pluim. In een economisch moeilijke periode werd er in Boxtel fors geïnvesteerd in het scheppen van nieuwe banen. Hopelijk zet deze trend zich nu door.”

 
 
 

Reactie toevoegen

U bent hier