h

SP-bestuurslid schrijft ingezonden brief over vijver en boomgaard

3 augustus 2017

SP-bestuurslid schrijft ingezonden brief over vijver en boomgaard

Foto: SP

SP-bestuurslid Willem van Meurs heeft een ingezonden brief geschreven aan Brabants Centrum, naar aanleiding van een artikel over het opknappen van de vijver en de boomgaard. Hierin staat te lezen dat het CDA  in de afgelopen jaren gepleit heeft voor het opknappen van het gebied bij de vijver en de boomgaard achter het gemeentehuis. Dat mag zo zijn, maar het was de SP die al vanaf 2011 hier voortdurend voor gepleit heeft. 

SP pleitte al vanaf 2011 voor opknappen gebied

Hieronder volgt de letterlijke tekst van de ingezonden brief van het bestuurslid:

In het artikel over de vijver en de boomgaard in Brabants Centrum van vorige week, lijkt het alsof alleen het CDA  zich in de afgelopen jaren sterk gemaakt heeft voor het opknappen van dit gebied. Ik wil er in dit verband op wijzen dat de SP-fractie al op 22 augustus 2011 (als eerste) in een brief aan het toenmalige college van B. en W. concrete voorstellen heeft gedaan om het gebied van vijver en boomgaard op te knappen. Wij stelden voor om het gebied te fatsoeneren, om bankjes, ouderwetse lantaarns en historische bordjes te plaatsen, alsmede een podium (bijvoorbeeld een kiosk) te realiseren voor kleinkunstvoorstellingen. In maart 2012 hebben we dat nog eens herhaald in een pamflet dat huis aan huis verspreid werd in Boxtel met de titel “Handen af van vijver en boomgaard'. Samen met omwonenden en belangengroepen hebben we er toen voor gezorgd dat het onzalige plan voor een parkeerterrein op die belangrijke cultuurhistorische locatie door het vorige college ingetrokken moest worden. In de jaren daarna heeft onze fractie regelmatig aandacht gevraagd voor het opknappen van het gebied. SP-wethouder Eric van den Broek is verantwoordelijk voor de uitvoering van de plannen. Hij is er in geslaagd om samen met de klankbordgroep tot een breed gedragen inrichtingsplan te komen. Het is mooi om te zien dat nu realiteit wordt waar we in het verleden, samen met actievoerders, voor gestreden hebben en dat enkele van onze suggesties voor de inrichting van het gebied zijn overgenomen. Boxtel krijgt er een groene parel bij.

Op 30 augustus zal het nieuwe parkje officieel geopend worden door de wethouders van den Broek en Lestrade. Dan zal ook de naam van het parkje bekend worden gemaakt. Suggesties voor een naam kunnen tot en met 11 augustus doorgegeven worden aan de gemeente via zomerprijsvraag@boxtel.nl

Reactie toevoegen

U bent hier