h

College van B&W gaat ondernemers in het zonnetje zetten

5 oktober 2017

College van B&W gaat ondernemers in het zonnetje zetten

De week van 13 tot en met 17 november worden ondernemers in de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel in het zonnetje gezet. Het programma bevat activiteiten voor en door ondernemers in de beide gemeenten. Volgens SP-wethouder Eric van den Broek, die als portefeuillehouder Lokale Economie verantwoordelijk is voor deze Ondernemers 5-daagse,  sluit het initiatief uitstekend aan op allerlei andere initiatieven die de afgelopen jaren in Boxtel al op gebied van economie en het faciliteren van ondernemers in het MKB genomen zijn.

In Nederland functioneren zo’n 1,5 miljoen ondernemers en dat zijn er in Boxtel 1.478.

Eric van den Broek zegt er het volgende over: ‘Nederlandse bedrijven werken zeer efficiënt en scoren mede daarom goed in internationaal verband. Dat geldt voor zowel grote als kleine bedrijven. Toch is juist ook in ons land het kleinbedrijf het hart van onze economie. Ze zorgen voor veel werkgelegenheid, creativiteit en daarmee ook welvaart. Boxtel kent van oudsher een groot aantal bedrijven die als koploper in de sector waarin ze werkzaam zijn perfect in dat beeld passen. Alle reden dus om die ondernemers eens in het zonnetje te zetten.’

 
 
Speerpunt

Economie en het Boxtelse bedrijfsleven zijn de afgelopen jaren echt speerpunten van gemeentelijk beleid. ‘In Boxtel komt dit onder meer tot uiting in het economisch stimuleringsbudget van een miljoen Euro dat in juni 2014 werd gelanceerd, het economisch platform, realisering ondernemersloket, verschillende gezamenlijke ondernemersactiviteiten, forse investeringen in het centrum en zo kan ik nog wel even doorgaan. En nu dus een Ondernemers 5-daagse, waarin we de Boxtelse ondernemers in het zonnetje gaan zetten’, zegt Eric van den Broek over het economisch beleid van de afgelopen jaren.

SP: ‘100% Hart voor de zaak’

De visie van de gemeente sluit uitstekend aan bij de visie die toenmalig SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen in 2016 presenteerde in het destijds geactualiseerde rapport ‘100% Hart voor de Zaak’. Wethouder Van den Broek: ‘Ondernemers hebben hart voor de zaak. Dat hebben ze in de crisisjaren die achter ons liggen laten zien. Juist in deze moeilijke tijden waarin opdrachten soms uitbleven, de banken de hand op de knip hielden en consumenten angstig waren om geld uit te geven, hebben ondernemers extra hard gewerkt om hun bedrijf te kunnen laten bloeien. Soms tegen de klippen op. Zoiets verdient bewondering. Een reden temeer om de Ondernemers 5-daagse te organiseren.’

 
Ondernemers 5-daagse

De week start met een gezamenlijk ontbijt in Het Hof van Liempde. Via de ondernemersverenigingen in de twee gemeenten zijn alle ondernemers uitgenodigd. Ook ondernemers die geen lid zijn, kunnen zich aanmelden. Het thema ‘start’ staat ook ’s avonds centraal. Dan is er een programma speciaal voor startende ondernemers. Wethouder Eric van den Broek: “Een goede start van je onderneming is heel belangrijk en dat willen we als gemeente op deze manier graag ondersteunen.” Deze startersavond wordt gehouden in Den Durpsherd in Berlicum

Een van de onderwerpen die tijdens de 5-daagse aan bod komt, is maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op dinsdag 14 november wordt er in Het Goed een Maatschappelijke Beursvloer georganiseerd. Een activiteit die voortkomt uit de duurzaamheidsagenda van Boxtel, waarbij dankzij de gemeentelijke samenwerking ook Sint-Michielsgestel aanhaakt. Tijdens de beursvloer wordt geprobeerd op een duurzame manier vraag en aanbod met elkaar in verband te brengen.

Een aantal ondernemers worden op dinsdag extra in het zonnetje gezet en worden getrakteerd op taart. ’En tenslotte is er in de week ook aan ontspanning gedacht. Op donderdagavond komt Gijs van de Ven van Tesla bij Classic Park in Boxtel spreken over innovatief ondernemerschap en is er aansluitend een feestavond’, aldus wethouder Van den Broek in een toelichting op de Ondernemers 5-daagse.

Reactie toevoegen

U bent hier