h

College verrast vrijwilligers Stapel op Sint met goulashschotel

11 december 2017

College verrast vrijwilligers Stapel op Sint met goulashschotel

Foto: SP

Het College van B&W heeft vrijdag een kleine honderd vrijwilligers van Stapel op Sint wederom verrast met een heerlijke goulashschotel. Om de vrijwilligers te bedanken voor hun fantastische inzet in de afgelopen weken, kookten de burgemeester en wethouders hun traditionele stoofpot goulash à la Mark Buijs.

Een kleine 6.000 kinderen met ouders en opa's en oma's genoten de afgelopen weken van de openstelling van Stapel op Sint op kasteel Stapelen. 'Een geweldig initiatief', aldus SP-wethouder Eric van den Broek, die verantwoordelijk is voor het vrijwilligersbeleid van de gemeente. 'Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving en die kunnen we dus niet genoeg in het zonnetje zetten'. Bij Stapel op Sint waren de afgelopen weken Zo'n 150 vrijwilligers actief en daarnaast werd het initiatief nog eens ondersteund door tal van sponsors. Ook de gemeente ondersteunt Stapel op Sint vanaf het begin met een subsidie bijdrage.

'Het koken voor de vrijwilligers op vrijdag na Stapel op Sint begint inmiddels een vast traditie te worden', zegt Eric van den Broek over de gezellige middag en avond. 'En binnenkort heb ik ook met de Geitenwei in Selissenwal afgesproken om daar een keer te koken, want ook andere vrijwilligers mogen de goulash van Mark Buijs een keer proeven.'

Reactie toevoegen

U bent hier