h

SP steunt actiegroep BasisOnderwijs Boxtel in Actie

25 februari 2018

SP steunt actiegroep BasisOnderwijs Boxtel in Actie

In de raadsvergadering van afgelopen dinsdag sprak de SP-fractie zijn steun uit voor de eisen van (Boxtelse) leerkrachten voor een acceptabele werkdruk in het primaire onderwijs en een beloning die gelijkwaardig is aan die in het voortgezet onderwijs. Een motie van de SP om steun te betuigen aan de plaatselijke groep van leerkrachten BO in Actie en om in overleg met de groep te bekijken wat de gemeente kan doen aan het verlagen van de werkdruk, werd unaniem aangenomen. Dit tot tevredenheid van SP-raadslid Rinze van der Veen.

SP-motie unaniem aangenomen, wethouder gaat met actiegroep praten

Rinze van der Veen: 'Het basisonderwijs speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen die niet onder doet voor de rol van het voortgezet onderwijs. Daarom is het billijk dat de beloning gelijkwaardig dient te zijn aan die in het voorgezet onderwijs. Ook is het duidelijk dat de kwaliteit van het onderwijs vraagt om een verlaging van de werkdruk in het primaire onderwijs. Daarom hebben wij het college gevraagd om in gesprek te gaan met de groep BO in Actie om te bekijken hoe en waar de gemeente Boxtel zijn invloed kan aanwenden om de werkdruk in het basisonderwijs te verlichten.'

De motie werd unaniem aangenomen. Wethouder Lestrade, die zowel jeugd als onderwijs in haar portefeuille heeft, zegde onmiddellijk haar medewerking toe.

Reactie toevoegen

U bent hier