h

College investeert 100.000 Euro in gevelbeleid centrum

13 maart 2018

College investeert 100.000 Euro in gevelbeleid centrum

Ondernemers in het kernwinkelgebied van Boxtel en een deel van de Stationsstraat kunnen binnenkort beroep doen op een subsidieregeling om hun gevel te verbeteren. In totaal wordt 100.000 euro voor het gevelbeleid beschikbaar gesteld. Initiatiefnemers, pandeigenaren en ondernemers in het centrum kunnen een deel van hun verbouwingskosten, tot een subsidiebedrag van maximaal 5.000 euro, door de gemeente laten financieren.

Door de nieuw in het leven geroepen subsidieregeling worden ondernemers of bewoners in het gebied gestimuleerd de uitstraling van de gevel te verbeteren, bijvoorbeeld door het vervangen van reclame of het verbouwen van de gevel van het pand. Door het verbeteren van de uitstraling moet het winkelgebied aantrekkelijker worden voor nieuwe winkels om zich te vestigen.

Gevelinspiratieboek

SP-wethouder Eric van den Broek en Boxtels architectencollectief BAeSS zijn initiatiefnemers voor het gevelbeleid. Eric van den Broek over het idee: ‘Al in 2016 was er aandacht voor het gevelbeleid van Boxtel. Zo presenteerde architectencollectief BAeSS in juni van dat jaar een gevelinspiratieboek, met voorbeelden van wat er beter kon in de presentatie van diverse beeldbepalende panden in het centrum. Toen werd ook al bekendgemaakt dat er een subsidieregeling kwam. Die is deze week dus bekrachtigd door het college van B&W.’

Het plan voor gevelverbetering maakt onderdeel uit van bredere plannen om het centrum van Boxtel aantrekkelijker te maken voor winkelend publiek. Het bedrag van 100.000 euro wordt geput uit het economisch stimuleringsbudget voor het centrum. De maatregel wordt binnenkort van kracht. De subsidieverstrekking is van toepassing op verbouwingen die zijn uitgevoerd na 1 januari 2016 en loopt tot 1 januari 2019. Zodra het besluit van kracht wordt is meer informatie te vinden op de website van de gemeente.

Reactie toevoegen

U bent hier