h

Drukbezochte middag seniorenbeleid

15 maart 2018

Drukbezochte middag seniorenbeleid

Foto: SP

SP-wethouder Eric van den Broek organiseerde woensdagmiddag samen met een vertegenwoordiging van de Adviesraad Sociaal Domein een drukbezochte bijeenkomst, om uiteindelijk een beleidsagenda voor Boxtelse senioren vast te stellen. Ruim 40 vertegenwoordigers van Boxtelse seniorenorganisaties discussieerden woensdag over de verschillende onderwerpen die in zo’n agenda terug moeten komen.

Wethouder Van den Broek nam samen met Diny Stolvoort van de Adviesraad Sociaal Domein een paar weken geleden het initiatief tot deze bijeenkomst. Insteek van de bijeenkomst was te komen tot de ingrediënten voor een krachtige seniorenagenda in Boxtel. De circa 40 aanwezigen hebben de ambtelijke organisatie, de aanwezige wethouders en de diverse aanwezige raadsleden goed voorzien van diverse onderwerpen en prioriteiten voor zo'n agenda. Er werden door middel van discussie en het plakken van memobriefjes bij een aantal flipovers, uiteindelijk diverse prioriteiten aangegeven op uiteenlopende thema’s op gebied van Zorg, Wonen en Welzijn van senioren in Boxtel.

Eric van den Broek over de uitkomst van de middag: Aan ons om er nu één stuk van te maken. Ik heb in ieder geval aan de zaal teruggekoppeld dat we nog voor de zomer met een voorstel terug komen. Het is zeker dat dit thema in ieder geval ook terug komt in een nieuw beleidsprogramma, dát na de verkiezingen volgende week toch weer het levenslicht zal moeten zien.’

Reactie toevoegen

U bent hier