h

SP op de bres voor verkeersveiligheid Selissenwal

12 maart 2018

SP op de bres voor verkeersveiligheid Selissenwal

Naar aanleiding van de buurtenquête in de wijk Selissenwal vraagt de SP-fractie aan het college van B&W om eens goed te kijken naar drie onveilige verkeerssituaties in de wijk Selissenwal. Het gaat om de Baanderherenweg, de hoek St. Jozefstraat – St. Severusstraat en de van Randerodestraat. Tevens wordt gevraagd om in overleg met het wijkplatform en omwonenden te komen tot een verbetering van betreffende situaties. 

Hoek Sint Jozefstraat – Sint Severusstraat

De verkeerssituatie op dit punt is in zijn algemeenheid onoverzichtelijk. Met name is het hinderlijk en onoverzichtelijk voor fietsers en auto's die vanuit de Sint Jozefstraat rechtsaf moeten naar de Baanderherenweg. Het staat er altijd propvol met geparkeerde auto's en bussen, waardoor er sprake is van een kleine draaicirkel en weinig zicht. Dit loopt volgens bewoners van de Sint Jozefstraat vaak uit op bijna-ongelukken en een hoop irritaties. De fietsers en automobilisten zien gewoon niets en als de auto's de straat indraaien komen ze bijna altijd verkeer tegen en kunnen geen kant meer op. Bovendien staan daar ook regelmatig vrachtwagens voor de bevoorrading van de Plus, hetgeen de situatie verergert. 

Bocht van Randerodestraat

Iets voorbij het adres van Randerodestraat 1 ligt een wegdekverhoging (grote platte drempel) die op gelijke hoogte ligt met de stoep en vlak daarachter ligt een bocht naar rechts, richting de v.d. Aastraat. De verkeersonveiligheid wordt met name veroorzaakt door automobilisten die de bocht naar de v.d. Aastraat afsnijden door via de wegverhoging hard over het trottoir te rijden en daarmee voetgangers en fietsers in gevaar brengen.   

Fietsers Baanderherenweg

Heel wat bewoners zeggen zich onveilig te voelen als ze langs de Baanderherenweg fietsen tussen de rotonde en de Sint Severusstraat en omgekeerd. Dat wordt veroorzaakt door de in hun ogen te smal weggedeelte, alsmede te smalle fietsstrook en de auto's die tussen de fietsers en de geparkeerde auto's moeten laveren. Veel fietsers rijden daarom over de stoep, hetgeen natuurlijk niet de bedoeling is en irritatie bij voetgangers kan opleveren.

Fractievoorzitter Dave van de Ven: “De SP vraagt het college om contact op te nemen met het wijkplatform en omwonenden en maatregelen te nemen om de onveiligheid weg te nemen. Indien nodig zijn wij bereid om de gemeente in contact te brengen met wijkbewoners die bij onze buurtenquête hun bezorgdheid hebben uitgesproken over deze drie zaken.”

Reactie toevoegen

U bent hier