h

Vragen SP Maria Theresiastraat

8 maart 2018

Vragen SP Maria Theresiastraat

Foto: SP

Naar aanleiding van de buurtenquête op Selissenwal heeft de SP-gemeenteraadsfractie vragen gesteld aan het college van B. en W. over de situatie van het grasveld in de Maria Theresiastraat. Daar staat, vanwege allerlei werkzaamheden, zwaar materieel op dat het grasveld kapot maakt en er is ook sprake van zieke bomen. Bewoners vragen om meer gemeentelijke communicatie en duidelijkheid.

Herstel gazon en kappen of rooien van zieke bomen

De gemeente heeft de vragen van de SP beantwoord. Het gazon wordt bij aantasting volledig hersteld. Kastanjes leiden aan de kastanjebloedingsziekte en als ze ziek zijn worden ze gekapt (alleen de boom verwijderen) of gerooid (boom en stronk verwijderen). Deze maand worden linde(s) geplant, vooruitlopend op het rooien van de zieke kastanje. Ook is kapvergunning voor een kastanje aangevraagd. Andere aangetaste bomen worden ook nog gerooid. De gemeente wil graag van bewoners weten welke bomen aangetast zijn.

SP brengt contact tussen bewoners en gemeente tot stand

Bewoners willen weten wat er in de plaats van de gekapte en gerooide bomen terugkomt. Ze willen dat de gemeente beter communiceert en meer duidelijkheid verschaft over wat er gaat gebeuren. De gemeente is bereid tot een locatiebezoek en overleg met de bewoners. Daartoe moeten zij contact leggen met de beheerder openbare werken. De SP heeft deze gegevens inmiddels doorgespeeld aan een van de bewoners. 

Reactie toevoegen

U bent hier