h

Wethouder lanceert campagne tegen Armoede

14 maart 2018

Wethouder lanceert campagne tegen Armoede

Foto: SP

Wethouder Eric van den Broek van de SP lanceerde vandaag een uitgebreide publiciteitscampagne om armoede in Boxtel terug te dringen. Er komen diverse posters en een nieuwe folder om de armoederegelingen opnieuw voor het voetlicht te brengen. De gemeente probeert zo het gebruik van armoederegelingen te vergroten. Een van de doelstellingen in het onlangs vastgestelde armoedebeleid is het tegengaan van het niet-gebruik van voorzieningen. Een jarenlange door de SP-fractie bepleite doelstelling.

Vanaf deze week worden heel breed in de gemeente posters en folders verspreid om het in december door de gemeenteraad vastgestelde nieuwe armoedebeleid voor het voetlicht te brengen.

Verantwoordelijk wethouder Eric van den Broek trekt extra middelen voor het armoedebeleid uit om deze campagne goed van de grond te krijgen. ‘In december hebben we de grens om gebruik te kunnen maken van de diverse regelingen opgetrokken van 110% naar 120% van het sociaal minimum. Hierdoor worden de regelingen voor meer mensen toegankelijk en dit is een belangrijke stap in het bestrijden van armoede in Boxtel’, aldus wethouder Eric van den Broek.

Aandacht speciale groepen

De wethouder kondigde naast de publiciteitscampagne nog extra maatregelen naar moeilijk bereikbare groepen aan. Zo komt er een aparte campagne om laaggeletterden te gebruiken en probeert de wethouder het gesprek aan te gaan met allochtone groepen. Zo was de wethouder vorige week vrijdag al na het middag gebed in de Moskee, om verschillende Moskeebezoekers persoonlijk aan te spreken.

Continu campagne

Deze week is de aftrap van de campagne, maar deze zal de komende maanden voortduren. Eric van den Broek: ‘De kracht zit hem natuurlijk in de herhaling. Deze week is de aftrap van de campagne, maar samen met organisaties als de Stichting Leergeld, de Voedselbank en de Vicentiusvereniging zullen we de campagne uit gaan bouwen. Alle verengingen worden apart aangeschreven en met organisaties, zoals de Moskee ga ik nog apart aan tafel.’ 

Reactie toevoegen

U bent hier