h

SP vraagt college om te protesteren tegen verlaging huurtoeslag

18 juni 2018

SP vraagt college om te protesteren tegen verlaging huurtoeslag

De SP-fractie heeft het college van B&W  gevraagd om protest aan te tekenen tegen het voornemen van het kabinet Rutte om de berekening van de huurtoeslag te veranderen. Dit beleid pakt nadelig uit voor veel huurders met een smalle beurs. SP-raadslid Rinze van der Veen vindt dat het college het op moet nemen voor deze huurders. 

Woonorganisaties tegen plannen regering

De Woonbond en de Vereniging van Woningcoöperaties zijn niet blij met het plan voor een andere berekening die leidt tot een lagere huurtoeslag. Daar zal vooral de groep huurders die al minder te besteden heeft de dupe van worden. Een grote groep van sociale huurders heeft op dit moment al veel moeite om rond te komen en een deel heeft zelfs moeite om in de eerste levensbehoeften te voorzien. Volgens een onderzoek van adviesbureau Atrivé wordt dit probleem de komende jaren waarschijnlijk nog groter. Volgens de minister moeten de gemeenten dan maar dit soort problemen oplossen. Dat betekent achter dat het budget voor sociaal beleid onder druk komt te staan, waardoor weer andere, kwetsbare mensen in de knel komen.

Ook in Boxtel sociale huurders in de knel

Ook in Boxtel zijn er huurders die moeite hebben om in hun levensonderhoud te voorzien. Als gevolg daarvan besparen zij bijvoorbeeld op activiteiten voor sociale participatie. Dit is echter niet de bedoeling, want het beleid is er op gericht dat alle mensen op een volwaardige manier kunnen deelnemen aan de samenleving. Daarom is in Boxtel besloten om betaalbaarheidsproblemen zoveel mogelijk te voorkomen en, waar nodig, mensen te ondersteunen en te begeleiden.

SP-raadslid Rinze van der Veen: 'De SP-fractie vindt dat het college haar sociale hart moet laten spreken en op moet komen voor de belangen van deze groep huurders. Daarom vragen wij het college om een negatief advies uit te brengen aan het regeringsvoorstel voor een andere berekening van de huurtoeslag.'

Reactie toevoegen

U bent hier