h

Fractie SP vraagt aandacht voor sluiting Wereldwinkel

31 augustus 2018

Fractie SP vraagt aandacht voor sluiting Wereldwinkel

Raadslid Frans Sannen van de SP heeft als kersvers raadslid in zijn eerste bijdrage aandacht gevraagd voor de aanstaande sluiting van de Wereldwinkel in Boxtel. Sannen gaf aan teleurgesteld te zijn in het besluit van het bestuur van de Wereldwinkel en vroeg of het College iets kon betekenen in het open houden van de winkel.

Wethouder Eric van den Broek gaf aan dat hij met het SP-raadslid ongelukkig is met de aanstaande sluiting per 1 januari 2019. ‘Het is helaas een eigen weloverwogen keuze van de Wereldwinkel, die met name ook aangejaagd wordt door het hogere aanbod van Fairtrade spullen bij overige winkels. Ook extra acties naar het Boxtels bedrijfsleven hebben tot onvoldoende afzet geleid. De Wereldwinkel zit wat dat betreft in een moeilijke afzetmarkt’, aldus Eric van den Broek in zijn beantwoording.

Frans Sannen vroeg daarnaast of het College bereid is om een actieve rol in te nemen bij het zoeken naar een geschikte nieuwe locatie. De wethouder zegde dat graag toe: ‘Uiteraard is er vanuit de gemeente altijd de bereidheid om op allerlei manieren met de Wereldwinkel mee te denken. Er lopen ook nog gesprekken op dit moment, dus die handschoen pakken we graag nog op.’

Reactie toevoegen

U bent hier