h

Wethouder schept eerste klinkers uit Markt

28 augustus 2018

Wethouder schept eerste klinkers uit Markt

Foto: SP

Wethouder Eric van den Broek heeft in een graafmachine van Marcel van Pinxteren vanmiddag de eerste klinkers uit de Boxtelse Markt geschept. Het was de openingshandeling ten behoeve van de herinrichtingswerkzaamheden voor de nieuwe Markt.

Memorabel

Het was een memorabel moment, vanmiddag op de Boxtelse Markt. Eric van den Broek: "Al tientallen jaren is in de Boxtelse politiek gesproken over plannen om de Markt autoluw en meer bruisender te maken en nu gaat daadwerkelijk de schop de grond in. De afgelopen vier jaar zijn honderden, zo niet duizenden Boxtelaren bij de planvorming betrokken, via publieksbijeenkomsten, klankbordgroepen en via social media. Een heel interactief proces, waarvan je weet dat je het nooit iedereen naar de zin kunt maken, maar waarbij we wel alles-op-alles hebben gezet om alle ideeën mee te nemen."

Omgevingsmanager

Voor de uitvoer van de werkzaamheden wordt gewerkt met een zogenaamd Bouwteam en een Omgevingsmanager. "Dat moet garanderen dat we als gemeente snel handelen als er tijdens de werkzaamheden vragen zijn of dingen beter kunnen. Hopelijk zit alles mee -met name ook het weer-, zodat de overlast zoveel mogelijk beperkt wordt. Enige overlast hou je natuurlijk nooit helemaal tegen!!", aldus de wethouder in zijn speech bij de eerste handeling.

Reactie toevoegen

U bent hier