h

Gezellige avond met nieuwe leden

22 september 2018

Gezellige avond met nieuwe leden

Foto: SP

In een gezellige en ongedwongen sfeer konden nieuwe SP-leden gisteravond in De Walnoot kennis maken en discussiëren met de wethouder, raads- en bestuursleden van de partij. Ook werden enkele nieuwe leden op camera geïnterviewd voor een filmpje dat zaterdag op de landelijke partijraad in Amersfoort zal worden getoond. Lees verder.

43 nieuwe leden
In de maanden mei, juni en juli van dit jaar werd in de wijken waar de SP buurtenquêtes gehouden heeft een ledenwerfactie gestart. Dit leverde maar liefst 43 nieuwe leden op in de buurten Duinendaal, Stationsbuurt, Breukelen, Zandvliet en de wijk Selissenwal. Gisteravond werd een avond gehouden voor deze nieuwe leden. Na een inspirerend filmpje met Lilian Marijnissen zette SP-wethouder Eric van den Broek uiteen welke onderwerpen hij in zijn politieke portefeuille heeft en wat  daarin bereikt is. Willem van Meurs ging nader in op de werkwijze en activiteiten van de partij en benadrukte dat het voor de SP vooral belangrijk is om naar de mensen toe te gaan en probeert om samen met hen verbeteringen te realiseren. In dit verband onderstreepte hij het belang van de buurtenquêtes (we zijn nu bezig in de wijk Oost) en de koppeling met de ledenwerving.  Na afloop werd er nog gezellig gebuurt onder het genot van een hapje en een drankje.

Willem van Meurs, bedenker van de 'Boxtelse methode'

Landelijke aandacht voor 'Boxtelse methode' 
De succesvolle Boxtelse ledenwerfactie is door de landelijke partij opgepikt. De Boxtelse methode is bedacht door Willem van Meurs: “Her is eigenlijk een heel simpele methode. Bij de buurtenquêtes vragen we aan de mensen ook of ze wel eens ooit op de SP gestemd hebben en of ze op de hoogte willen blijven van onze activiteiten en standpunten. Is dit laatste het geval, dan krijgen ze elke maand onze Nieuwsbrief in de bus. Een half of driekwart jaar later ga ik deze mensen langs en vraag hen om lid van onze partij te worden. Het resultaat laat zien dat de mensen onze buurtenquêtes waarderen en dat er veel sympathie voor onze partij is. Ik denk zeker dat deze methode ook bruikbaar is in andere SP-afdelingen.”
Op de nieuwe ledenavond werden enkele nieuwe leden op camera geïnterviewd voor het filmpje dat morgen gepresenteerd wordt op de landelijke partijraad in Amersfoort. Raads- en bestuurslid Rinze van der Veen mag daar namens de SP Boxtel zijn zegje doen over de Boxtelse methode.

Reactie toevoegen

U bent hier