h

SP-wethouder Eric van den Broek bij Veteranendag Boxtel/Sint-Michielsgestel

27 september 2018

SP-wethouder Eric van den Broek bij Veteranendag Boxtel/Sint-Michielsgestel

Foto: SP

Afgelopen zaterdag vertegenwoordigde Wethouder Eric van den Broek de gemeente Boxtel op de jaarlijkse Veteranendag in gemeenschapshuis De Rots. De wethouder stak de veteranen een hart onder de riem door zijn waardering uit te spreken voor hun inzet in de diverse missies in het verleden.

De lokale Veteranendag vond afgelopen zaterdag voor de 10e keer plaats; dit jaar voor de tweede keer samen met de gemeente Sint-Michielsgestel.

De dag wordt georganiseerd door Stichting Veteranen Boxtel in samenwerking met de Gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel en is bedoeld voor ontmoeting van veteranen van verschillende militaire missies. Ongeveer 70 veteranen – al dan niet vergezeld van hun partner – hebben deelgenomen aan de inmiddels traditionele bijeenkomst. Onder het genot van een hapje en een drankje was er volop gelegenheid de onderlinge band te verstevigen.

Impact
Wethouder Eric van den Broek verving de door omstandigheden afwezige Mark Buijs tijdens de Veterendag. Hij voerde kort op persoonlijke wijze het woord: ‘Ik heb zelf van dichtbij mogen ervaren wat voor een impact een uitzending heeft op de mensen zelf, maar vooral ook op hun directe omgeving. Mijn oud-oom, schoonvader en zwager zijn alle drie op uitzending geweest en met name de uitzending van mijn zwager naar het toenmalige Joegoslavië heb ik van dichtbij meegemaakt. Dat was een indrukwekkende gebeurtenis, die nog altijd helder bij mij op het netvlies staat.’

Vervolgens was er volop ruimte voor de veteranen om te praten, werd er een Chinees-Indisch buffet geserveerd en was er ’s middags een optreden van de Indische zanger Danny Everett.

Reactie toevoegen

U bent hier