h

Wethouders starten eerste bouwactiviteiten Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat

19 september 2018

Wethouders starten eerste bouwactiviteiten Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat

Foto: SP

Gisteren werd het startsein voor de nieuwbouw aan de Hendrika van Haeftenstraat en Van Hugenpothstraat gegeven. Op de plek waar eerst de befaamde 'witte woningen' stonden gaven wethouders Eric van den Broek (wijkwethouder, SP) en Peter van de Wiel (volshuisvesting, Combinatie95) samen met Rob Dekker, directeur-bestuurder van Woonstichting St. Joseph, en Frans Fonteijn, directeur Zuid bij BAM Wonen, het officiële startsein voor de bouw.

Op deze plek komen 25 eengezinswoningen en 8 energiezuinige appartementen. De eengezinswoningen worden zogenoemde Nul op de Meter woningen (NOM), de eerste in de sociale huursector in de regio Boxtel.

Actievoeren
Wethouder Eric van den Broek was in zijn speech positief over het project: ‘Dit is een echte volkswijk en vanaf het begin van het proces zijn de bewoners erg betrokken bij de nieuwbouw. Precies waar ik als SP'er jarenlang actie voor heb gevoerd! Complimenten hiervoor.’

In oktober van dit jaar zal de nieuwbouw het hoogste punt bereiken. Directeur Rob Dekker van Sint Jopseph gaf aan dat er dan opnieuw met bewoners een feestje gaat worden gevierd.

Reactie toevoegen

U bent hier