h

Wethouder Eric van den Broek opent vernieuwde Markt

17 december 2018

Wethouder Eric van den Broek opent vernieuwde Markt

Foto: SP

Gisteren heeft SP-wethouder Eric van den Broek op grandioze wijze samen met waarnemend burgemeester Fons Naterop en reus Jas de Keistamper de nieuwe Markt geopend. Al tientallen jaren was er politiek gekrakeel over de toekomst van de Markt en het Centrum, maar met de opening van de Markt en de aanleg van diverse parkeervoorzieningen en het centrumpark bij de Oude Boomgaard en Vijver, is in de afgelopen jaren eindelijk garen op de klos gekomen in de centrumprojecten. Het is de grote verdienste van de wethouder geweest dat hij er in geslaagd is om maatschappelijk en politiek draagvlak voor de plannen te krijgen.

Vriend en vijand zijn het erover eens: er is veel discussie geweest over de realisering van de nieuwe Markt, maar het resultaat mag er zijn. De nieuwe Markt ziet er fantastisch uit. Gisteren was de feestelijke heropening van de Markt.

Verantwoordelijk wethouder Eric van den Broek memoreerde in zijn speech dat de gemeente bij de plannenmakerij niet over één nacht ijs is gegaan: ‘Nog nooit waren zoveel mensen bij de ontwikkeling van een groot project in Boxtel betrokken en nog nooit waren er zoveel meningen. Via  publieksbijeenkomsten, via klankbordgroepen en via social media hebben we vanaf het begin van het hele proces alle  inwoners en ondernemers van Boxtel proberen te betrekken.’

De ontmoetingsplek
De wethouder gaf aan dat het centrale marktplein een belangrijke positie in het totale centrum in dient te gaan nemen. ‘De Markt is immers van alle Boxtelaren en moet de belangrijkste ontmoetingsplek voor mensen uit Boxtel worden. En daarnaast zien we graag dat  de Markt het bruisende centrum van ondernemend Boxtel wordt. Voor de winkeliers, voor de horeca ondernemers, hopelijk voor heel veel evenementen en hopelijk voor nog meer bezoekers’, aldus Van den Broek.

Veel discussie
De afgelopen maanden is er veel discussie geweest over de inrichting van de Markt, maar het was in dat proces onmogelijk om iedereen volledig tevreden te stellen. Eric van den Broek: ‘Dat is niet zo vreemd, iedereen heeft wel een mening over de Markt en vindt er wel iets van.
Maar een project dat zo in het middelpunt van Boxtel staat verdient het ook dat iedereen daar een mening over mag hebben. We hebben geprobeerd om iedereen zo veel als mogelijk tegemoet te komen.’

Samen is het ons gelukt
Eric van den Broek besloot zijn speech met een bedankje aan alle mensen en alle Boxtelaren die een rol hebben gehad bij de realisering van de Markt en de overige centrumplannen: ‘Een woord van dank aan alle partijen die hebben meegewerkt aan een nieuwe Markt. Samen is het ons gelukt.

Vervolgens verrichte de wethouder samen met reus Jas de Keistamper en waarnemend burgemeester Fons van Naterop de openinghandeling, waarna vier grote confettikanonnen de bomvolle Markt in één groot feestterrein omtoverde.

Reactie toevoegen

U bent hier