h

SP wil busjes van pakketdiensten weren van stoep Baanderherenweg

4 januari 2019

SP wil busjes van pakketdiensten weren van stoep Baanderherenweg

De SP-fractie vraagt het college van B&W om maatregelen te nemen om er voor te zorgen dat busjes van pakketdiensten niet langer over de brede stoep kunnen rijden van de Baanderherenweg. Volgens fractievoorzitter Dave van de Ven moet er een einde komen aan deze verkeersonveilige situatie. 

Bewoners trekken bij SP aan de bel
De SP-fractie heeft klachten gekregen van bewoners van de Baanderherenweg over het in hun ogen gevaarlijke rijgedrag van chauffeurs van pakketdiensten. Het komt namelijk regelmatig voor dat de auto's en busjes gewoon de stoep oprijden, daar parkeren en vervolgens pakketten afleveren. Volgens bewoners leidt dit tot verkeersonveilige situaties, vooral voor voetgangers en fietsers. Het zou daarbij gaan om de pakketdiensten van UPS, DHL, Post.nl en GLS. 

Fractievoorzitter Dave van de Ven: “Dit ongewenste rijgedrag moet stoppen. Daarom hebben wij er bij B&W op aangedrongen om maatregelen te treffen zodat er een einde komt aan deze onveilige situatie.” 

Reactie toevoegen

U bent hier