h

SP wil fatsoenlijk hekwerk park Moorwijk

17 januari 2019

SP wil fatsoenlijk hekwerk park Moorwijk

Foto: SP

Tijdens de buurtenquête van de SP op Selissenwal, maar ook daarna, zijn wij door buurtbewoners en andere inwoners geattendeerd op de slechte staat van de afrastering van park Moorwijk langs de Parkweg. Op meerdere plekken is het hekwerk vernield of verdwenen en dit is al geruime tijd het geval. SP-fractievoorzitter Dave van de Ven vraagt het college om aan de bel te trekken bij eigenaar en beheerder.

Geen fraaie entree aan noordkant van Boxtel
Voor veel mensen en ook voor de SP-fractie is de huidige situatie een doorn in het oog.

Fractievoorzitter Dave van de Ven: “Dit verwacht je niet in een bosrijke omgeving met parken en villa's. Het maakt allemaal een uitermate rommelige indruk: vernielde hekken, tussenstukken met andere afmeting en gaten in de afrastering. Het is in ieder geval slechte reclame voor het imago van Boxtel. Wekelijks komen daar bijvoorbeeld vele honderden sporters en bezoekers langs van Mep en ODC. Al met al is deze entree aan de noordkant van onze gemeente niet erg fraai te noemen, integendeel.”

De SP-fractie is van mening dat er een einde moet komen aan deze ongewenste situatie en vraagt het college om diens invloed aan te wenden en de eigenaar en beheerder hierop aan te spreken en vriendelijk te verzoeken om de afrastering weer in fatsoenlijke staat te brengen. 

Reacties

Beste Dave,
Volkomen terecht dat jullie aan de bel trekken.
Om heel eerlijk te zijn heeft ook de gemeente nauwelijks iets aan de Parkweg gedaan zolang wij hier wonen (1992).
Wekelijks haal ik afval uit de bermen ( van Molenwijkseweg - voetpad naar Halderheiweg) over ca de helft van de Parkweg. Ik heb het vorig jaar bijgehouden: ca. 1500 blikjes,packs,drinkbekertjes!!!
De gemeente heeft ( op eigen initiatief) een bordje geplaatst “ verboden afval te storten” maar dit trekt nou net het afval aan!
De enkele regenputten die er zijn worden niet ( of niet goed) schoongemaakt waardoor de straat blank staat bij een fikse regenbui! Auto’ proberen eromheen te rijden en schieten de berm in!
Verder wordt 30 km/u niet aangegeven en daardoor wordt er regelmatig véél te hard gereden omdat het lange rechte stuk weg hiertoe uitnodigd!
Kortom er wordt weinig aandacht aan de Parkweg besteed terwijl het met een geringe inspanning beter zou kunnen. Nog steeds rijdt er zwaar vrachtverkeer door de straat. ( verbod wordt niet gehandhaafd?) Hierdoor werd nog recent bij de Leenhoflaan de paaltjes uit de bocht werden gereden! ( was hier zelf getuige van)
Het positieve is dat er sinds vorig jaar in de herfst de overtollige bladeren op tijd worden weggehaald.
Het zou al mooi zijn als er op de essentiële punten van veiligheid aandacht besteed zou worden.Wellicht dat jullie artikel tot actie zal leiden?
Met vriendelijke groet,
Rob Houben
Parkweg 8

Reactie toevoegen

U bent hier