h

SP wil snellere herinrichting van parkeerterreinen in de Gaardenbuurt Boxtel-Oost

13 februari 2019

SP wil snellere herinrichting van parkeerterreinen in de Gaardenbuurt Boxtel-Oost

De SP-fractie wil een snellere herinrichting van de parkeerterreinen in de Gaardenbuurt in Boxtel-Oost. De gemeente wil pas in 2022 een onderzoek laten doen naar een meer efficiëntere indeling van de parkeerterreinen, zodat er meer parkeerplaatsen komen. Volgens fractievoorzitter Dave van de Ven duurt dat veel te lang en hij pleit voor een herinrichting in 2020.

SP-enquête
Eén van de grootste buurtergernissen die uit onze enquête in het oude gedeelte van Boxtel-Oost naar voren komt is het tekort aan parkeerplaatsen in de Gaardenbuurt en omliggende straten. Voor veel bewoners is het vaak moeilijk om een plekje te vinden waar ze hun auto kwijt kunnen. Met als gevolg dat auto's geparkeerd worden op stoepen of voor een afrit/oprit die bedoeld is voor scootmobielen, hetgeen ook weer de nodige ergernis opwekt. Veel mensen hebben in  de buurtenquête tegenover ons hun ergernis kenbaar gemaakt over het nijpende tekort aan parkeerplaatsen. Ook hebben bewoners al vele jaren hun klachten doorgegeven aan de gemeente en suggesties gedaan om de parkeerterreinen efficiënter in te delen. 

Studie pas in 2022
De gemeente lijkt eindelijk het parkeerprobleem te gaan aanpakken. In de gemeentebegroting 2019 wordt op pagina 239 het volgende gesteld: “In de Gaardenwijk is momenteel sprake van een inefficiënte indeling van de parkeerterreinen. Op termijn (2022) is een studie nodig naar verbetermogelijkheden in de herinrichting van de Gaardenwijken in Oost waardoor klachten over parkeren worden teruggedrongen. Het hiervoor benodigde bedrag bedraagt 15.000 euro.” En in antwoord op enkele ambtelijke vragen van de SP-fractie wordt als volgt geantwoord: “De herinrichting van de parkeerterreinen is daarom een op zichzelf staand project, waarbij we uitgaan van het principe werk-met-werk. Indien er zich vóór 2022 situaties voordoen om werk-met-werk te maken, dan zal de aanpak van deze situaties als vanzelfsprekend overwogen worden.”

'Herinrichting naar voren halen'
De SP-fractie is van mening dat het probleem al jaren urgent is en een snelle oplossing geboden is. Het is mooi dat er een studie aangekondigd wordt, maar 2022 is veel te laat. Op zijn vroegst vindt de herinrichting van de parkeerterreinen dan in de loop van 2022 of 2023 plaats, dus pas over vier of vijf jaar.

Van de Ven: “Dat duurt ons en de bewoners veel te lang. Ook is het nog maar zeer de vraag of er zich op korte termijn situaties gaan voordoen waarbij werk-met-werk gemaakt zou kunnen worden. Beter is  het om de herinrichting van de Gaardenbuurt een paar jaar naar voren te halen en de studie dit jaar nog te doen zodat de herinrichting nog dit jaar of volgend jaar kan plaatsvinden. De bewoners in dit deel van Oost zouden het college dankbaar zijn.” 

Reactie toevoegen

U bent hier