h

'NIET stemmen = RUTTE steunen'

20 maart 2019

'NIET stemmen = RUTTE steunen'

Foto: SP

SP-voorzitter Willem van Meurs en raadslid Frans Sannen hebben vanochtend vele honderden folders bij het station uitgedeeld met de titel 'NIET stemmen = RUTTE steunen'. In de folder roept Lilian Marijnissen mensen op om zeker te gaan stemmen en niet thuis te blijven.

Niet twijfelen, maar afrekenen met het kabinet Rutte
Marijnissen: “Veel mensen twijfelen of ze gaan stemmen. Mensen zijn het zat. Ik begrijp dat heel goed. Want als onze ziekenhuizen failliet gaan, terwijl zorgverzekeraars miljarden over hebben, dan gaat er iets flink mis in ons land. Maar niet stemmen helpt niet. Integendeel. Onze energierekening stijgt, terwijl grote vervuilers als Shell worden gematst. Onze btw stijgt, terwijl multinationals miljarden cadeau krijgen. Dat is geen toeval. Dat is Rutte-politiek. In rijke buurten gaan mensen altijd stemmen. Als u thuisblijft, houden zij de macht. Laat hen niet de dienst uitmaken en ga dus stemmen! Ik reken op uw steun om ons land rechtvaardig te maken.' 

SP-stem telt driedubbel
Wij zeggen: WEL stemmen en op SP stemmen! Want een stem op de SP telt driedubbel: we krijgen een sterke SP in de provincies, de oppositie in de Eerste Kamer wordt sterker en we geven het kabinet Rutte de rode kaart. Als de huidige regeringspartijen hun meerderheid in de Eerste Kamer verliezen (Provinciale Staten kiezen op 27 mei de leden van de nieuwe Eerste Kamer) krijgen zij het moeilijker om hun beleid uit te voeren. Dit is wellicht de kans om Rutte weg te sturen. 
Voorzitter Willem van Meurs over de campagne in Boxtel: “We zijn zoveel mogelijk naar de mensen toegegaan, in het centrum tijdens de weekmarkt en vooral huis-aan-huis in heel Boxtel. Hopelijk levert dat vele werk electoraal iets op.” 

Reactie toevoegen

U bent hier