h

SP-wethouder Eric van den Broek: 'campagne 'Boxtel Buitenspelen' stimuleert kinderen tot meer bewegen

28 maart 2019

SP-wethouder Eric van den Broek: 'campagne 'Boxtel Buitenspelen' stimuleert kinderen tot meer bewegen

Met de campagne 'Boxtel Buitenspelen' wil het gemeentebestuur kinderen stimuleren om meer te bewegen in de buitenlucht. Wethouder van den Broek nodigt mensen uit om mee te denken over initiatieven die buiten spelen bevorderen.

Goed voor de ontwikkeling van kinderen
De wethouder: “Wat is er nou heerlijker voor kinderen dan lekker buiten spelen? Dat is buitengewoon belangrijk. Het stimuleert hun motorische ontwikkeling, zelfstandigheid, sociale contacten en verhoogt zelfs het leervermogen. Daarom lanceert de gemeente de campagne 'Boxtel Buitenspelen', als onderdeel van de actualisering van het speelruimtebeleid.”

Gemeente zoekt samenwerking met buurtbewoners
De kernen Boxtel, Liempde en Lennisheuvel tellen 91 speelplekken en in totaal 533 speeltoestellen. Bij ongeveer 80 bestaande speelplekken zijn er toestellen vervangen en/of aangepast aan de wensen van de wijk. Zoals bijvoorbeeld het fitnessparcours in Liempde en de voetbalkooi in Sellisenwal, die met inspraak van de bewoners tot stand kwamen. Ook nu zoekt de gemeente wederom de samenwerking met bewoners.

Van den Broek: “Zij weten als geen ander wat er speelt in hun wijk. Het kan zijn dat het huidige speelaanbod niet meer past bij de gemiddelde leeftijd van de jongeren in de wijk. Ook kan er een gebrek aan speelplekken zijn. We gaan samen met bewoners kijken naar de mogelijkheden. Zo kunnen we de behoefte inventariseren en bekijken waar we verbeteringen kunnen realiseren.” 

Aanmelden
Zijn toestellen in uw buurt/wijk toe aan vervanging of aanpassing? Ziet u mogelijkheden voor een make-over van speelruimte(n) in uw buurt? Neem dan contact op via mailadres buitenspelen@boxtel.nl.
Zijn bestaande toestellen stuk of vertonen ze gebreken? Neem dan contact op met het Steunpunt Openbare Ruimte (SOR) of bel (0411) 655944.

Reactie toevoegen

U bent hier