h

Verlies voor SP bij verkiezing Provinciale Staten

21 maart 2019

Verlies voor SP bij verkiezing Provinciale Staten

Foto: SP

De SP heeft bij de verkiezing van Provinciale Staten in heel Nederland flink wat zetels
moeten inleveren. Bij de verkiezing van de Eerste Kamer in mei gaar de SP waarschijnlijk van 9 naar 4 zetels. In Boxtel ging de plaatselijke SP van 18,8% in 2015 naar 11,3% nu. Daarmee is de SP in Boxtel de vierde partij geworden. Voorzitter Willem van Meurs had wel op een verlies gerekend, maar niet zo fors.

Het opkomstpercentage in Boxtel was met 52,6% ruim boven het opkomstpercentage van 44,1% van de vorige Provinciale Statenverkiezingen in 2015. De grote winnaars in Boxtel zijn het Forum voor Democratie (uit het niets 13%) en Groen Links (van 4,8 naar 9,2%). 

Stemmers en vrijwilligers bedankt

SP-voorzitter Willem van Meurs is teleurgesteld over de uitslag: “Ik had rekening gehouden met verlies, dat gaven de peilingen ook aan. Bij de vorige Statenverkiezing haalden we als partij de op een na beste uitslag ooit in de geschiedenis van onze partij. Ik wist dat het moeilijk zou zijn om in de buurt daarvan te blijven. Het verlies is wel forser uitgevallen dan ik verwacht had. Ik wil hierbij onze tientallen vrijwilligers bedanken voor hun inzet in de campagne en de SP-stemmers voor hun stem. We gaan er als partij weer alles aan doen om het tij te keren.”    

Zie ook: https://www.boxtel.nl/actueel/verkiezingen.html

Reacties

Zo is het Willem.. We gaan ervoor.....

Reactie toevoegen

U bent hier