h

Wethouder van den Broek opent nieuwe wereldwinkel

26 april 2019

Wethouder van den Broek opent nieuwe wereldwinkel

Foto: SP

SP-wethouder Eric van den Broek heeft onlangs samen met de voorzitter van de wereldwinkel, Frank Geurtz, de nieuwe Boxtelse fairtrade winkel Just Fair! In het pand van de bibliotheek geopend. De wethouder is in zijn nopjes met deze doorstart, met name ook voor de dertig vrijwilligers.

Pluim voor vrijwilligers
Bij een duurzame gemeente hoort ook een fair trade winkel waarin mensen spullen kunnen kopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan gewone mensen in ontwikkelingslanden die ze gemaakt of geproduceerd hebben. In zijn openingswoordje richtte van den Broek zich specifiek tot de vrijwilligers en bedankte hen voor de grote inzet waardoor het mogelijk was om, na de dreiging van sluiting, deze doorstart te maken. 

Initiatief wethouder
Nadat de vrijwilligers bij de gemeente aan de bel had getrokken nam de wethouder het initiatief om de gemeente, de wereldwinkel en de bibliotheek bij elkaar te brengen en naar een oplossing te zoeken. De vestiging in de bibliotheek past perfect in de gedachte van het nieuwe sociaal-maatschappelijke centrum dat de gemeente van de bieb wil maken. Een plek van ontmoeting, waar allerlei maatschappelijke organisaties van alles organiseren en verbinding met elkaar maken. Kringloopbedrijf Het Goed deed nog een duit in het zakje door de inrichting bij Just Fair! te verzorgen. Hopelijk wordt de nieuwe locatie een succes en wordt er een nieuw publiek aangeboord. 

Wereldwinkel zichtbaarder maken
Wethouder van den Broek heeft gezorgd voor de financiering (binnen budgetten van duurzaamheid). Hij gaat bekijken hoe de gemeente met bebording en bewegwijzering de bereikbaar- en zichtbaarheid van het centrum kan verbeteren. Vanzelfsprekend wordt Just Fair! daar in meegenomen.

Reactie toevoegen

U bent hier