h

Stem op 23 mei SP: Brussel niet de baas

16 mei 2019

Stem op 23 mei SP: Brussel niet de baas

Foto: SP
Op 23 mei vindt de verkiezing voor het Europees Parlement plaats. De SP is niet tegen Europa, maar wel voorstander van een socialer en rechtvaardiger Europa waarin de belangen van de mensen centraal staat en niet het grote geld en de multinationals. De SP wil dat we zelf kiezen hoe we samenwerken. Wij laten Brussel niet de baas zijn. Afdelingsvoorzitter Willem van Meurs: “Ga daarom op 23 mei SP stemmen, voor een sociaal Europa.”
 
Laat Brussel niet de baas zijn
De Europese Unie is volledig ontspoord. Ooit was zij een nuchter samenwerkingsverband van landen. Maar nu worden multinationals in de watten gelegd en werknemers tegen elkaar opgezet. De Europese elite wil zich bemoeien met onze pensioenen, ons openbaar vervoer en ons werk. Ze droomt over een Europese superstaat met één regering en één leger. Het is de hoogste tijd om in te grijpen. Voor een sociale en rechtvaardige samenleving. De SP wil dat we zelf kiezen hoe we samenwerken. Niet Brussel gaat over onze pensioenen en ons openbaar vervoer, maar wijzelf. Laten we samen de Europese elite een halt toeroepen. We laten Brussel niet de baas zijn.
 
Wat wil de SP wel en niet?
Niet: een Europese superstaat en Brussel gaat niet over onze pensioenen en ons      openbaar vervoer.
Wel: zelf bepalen hoe we samenwerken.
 
Niet: de multinationals aan het roer.
Wel: eerlijk loon voor eerlijk werk voor werknemers.
 
Niet: miljarden verslindende verspilling vanuit Brussel.
Wel: een einde aan de Europese Commissie en fors lagere salarissen voor de Europese elite.
 
SP-voorzitter Willem van Meurs: “De verkiezing voor het Europees Parlement lijkt een ver van mijn bed-show, maar is dat feitelijk niet. Op allerlei terreinen worden in Brussel beslissingen genomen die nadelig uitvallen voor gewone mensen in Nederland. De EU moet socialer en rechtvaardiger worden. Daarom adviseer ik: mensen ga stemmen en ga vooral op de SP stemmen!”

Reactie toevoegen

U bent hier