h

Campagne Buitenspelen levert tal van vernieuwde speelplekken op

21 juni 2019

Campagne Buitenspelen levert tal van vernieuwde speelplekken op

Foto: SP

Twee maanden geleden riep SP-wethouder Eric van den Broek van Wijkgericht Werken, Boxtelaren op om speelplekken te melden waar iets aan veranderd moet worden. Ook vroeg hij of er vanuit buurten plekken waren waar nieuwe speelruimtes moeten komen. Het leverde een 50-tal initiatieven op, die meegenomen gaan worden in het nieuwe speelruimtebeleid van de gemeente. Een groot aantal van de plekken wordt zelfs nu al aangepakt.

‘We hebben aangegeven dat de aangedragen speelplekken meegenomen zullen worden bij de ontwikkeling van het nieuwe speelruimtebeleid. Dan wordt ook beoordeeld of de betreffende initiatieven nu of in de verdere toekomst uitgevoerd kunnen worden. Een aantal van de aangedragen ideeën kunnen zelfs nog deze zomer al meegenomen worden, dan kunnen kinderen meteen al spelen’, aldus de wethouder.

Diverse reacties
De wethouder geeft tevens aan dat de vijftig reacties heel divers zijn: ‘Er zijn verschillende reacties bij ons binnengekomen. Van een kapotte wip tot een compleet nieuwe skatebaan. Wij hopen dat mensen begrijpen dat we niet direct met alle aanvragen aan de slag kunnen. We gaan alle wensen individueel bekijken. We kijken naar punten zoals de leeftijdsopbouw van de jeugd, andere speelvoorzieningen in de omgeving, de geschiktheid van de locatie etc. Er zijn ook meldingen binnengekomen over versleten toestellen en kleine ingrepen waar we meteen mee aan de slag zijn gegaan. Bij verschillende plekken is dat inmiddels ook al gebeurd.’

Verschillende speelplekken op de schop
Twee weken na de sluitingstermijn voor het aanmelden van initiatieven, zijn er al flink wat speelplekken op de schop gegaan. Zo heeft de afdeling onderhoud van Openbare Werken onlangs de speeltuin Zonnegolven een opknapbeurt gegeven: "We kregen de melding dat deze speeltuin aan een schoonmaakbeurt toe was. Ook werd ons gevraagd een stenen rand te verwijderen i.v.m. de veiligheid. We hebben daarnaast alle speeltoestellen nagelopen en schoongemaakt en de ondergrond weer aangevuld met schors.

De medewerkers van wijkbeheer zijn daarnaast de afgelopen weken aan de slag gegaan met de meldingen van de Campagne Buitenspelen: ‘Er wordt flink gevoetbald op het voetbalveldje aan de Elzengaard in Boxtel-oost. Het veldje kon dus wel wat extra zorg gebruiken. We hebben vorige week het veld gefreesd, geëgaliseerd en opnieuw ingezaaid. We hebben daarom tijdelijk de doeltjes weggehaald en het veldje afgezet met bouwhekken om het gras weer een kans te geven om te groeien. Dat wordt weer lekker voetballen deze zomer.’

Reactie toevoegen

U bent hier