h

Wethouder Van den Broek lanceert id-boxtel

9 juli 2019

Wethouder Van den Broek lanceert id-boxtel

Foto: SP

Gisteren is op het dak van het gemeentewerf het initiatief id-boxtel gelanceerd. Wethouder Eric van den Broek overhandigde een notitieboekje met het logo id-boxtel aan Bas Doorn, directeur Rabobank Hart van De Meijerij. ‘Ondernemers kunnen duurzaamgeidsideeën zo meteen optekenen in hun notitieboek’, aldus de wethouder tijdens de presentatie.

Ideeën faciliteren en onderlinge samenwerking stimuleren
Dit zijn de twee hoofddoelen van de nieuwe subsidieregeling. ‘We willen ondernemers uitdagen om met innovatieve, (sociaal) duurzame ideeën voor de Boxtelse economie te komen. De aanvraag procedure is heel laagdrempelig, dus ik roep alle ondernemers op om er gebruik van te maken’, zegt wethouder Eric van den Broek.

Nieuwe ideeën krijgen meer ruimte
Er bestaan veel (collectieve) duurzaamheidsideeën onder Boxtelse ondernemers. Door de bredere doelstelling van id-boxtel krijgen deze ideeën meer kansen. Dit wordt nog meer gestimuleerd doordat id-boxtel zo min mogelijk inhoudelijke voorwaarden stelt. De regeling is bedoeld voor alle Boxtelse ondernemers, maar vooral ook geschikt voor de kleinere ondernemers (MKB) in Boxtel.

De stuurgroep beoordeelt alle aanvragen die binnenkomen
Deze bestaat uit twee vaste leden: wethouder Economische Zaken Eric van den Broek en Bas Doorn, directeur Rabobank Hart van de Meijerij. Daarnaast sluit er op basis van expertise die nodig is iemand aan vanuit het werkveld.

Heb je een idee? Neem dan contact op met Ruben van der Hoeven via r.vd.hoeven@mijngemeentedichtbij.nl.

Reactie toevoegen

U bent hier