h

SP-wethouder Eric van den Broek blij met netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden in bibliotheek

19 augustus 2019

SP-wethouder Eric van den Broek blij met netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden in bibliotheek

Vanaf september start Babel, Bibliotheek Boxtel met zogeheten Walk&Talk-bijeenkomsten voor werkzoekenden. Elke eerste dinsdag van de maand worden er tips gegeven, kan er gepraat worden met andere werkzoekenden, het netwerk uitgebreid worden en vragen gesteld worden aan gastsprekers. De bijeenkomsten zijn gratis, evenals de koffie en thee. SP-wethouder Eric van den Broek is in zijn nopjes met dit initiatief.

Initiatief voorziet in een behoefte
Wanneer mensen op zoek zijn naar (ander) werk, kunnen ze daar best wat hulp bij gebruiken. Dat kan in Boxtel voortaan elke eerste dinsdag van de maand van 10-12.00 uur in de bibliotheek. Vooraf aanmelden hoeft niet, je kunt zo binnenstappen en meedoen. Deelnemers krijgen praktische tips over bijvoorbeeld het maken van een goed cv, solliciteren en hoe je moet netwerken. Deelnemers leren op een laagdrempelige manier van elkaar, van ervaringen van oud-deelnemers en gastsprekers. De bijeenkomsten worden georganiseerd door de Levende Sollicitatiegids. 
Wethouder Eric van den Broek: “ Ik ben blij met dit initiatief, want het voorziet in een duidelijke behoefte. Het is vooral ook belangrijk voor (vaak kwetsbare) mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het kan een mooi opstapje zijn om een baan te vinden.” 

Voorstel SP opgepikt
Eind april deed de SP-fractie een voorstel aan het college van B&W om te onderzoeken of het mogelijk is om Walk&Talk-bijeenkomsten georganiseerd te krijgen in de bibliotheek. SP-fractievoorzitter Dave van de Ven: “Het is mooi om te zien dat ons voorstel is opgepikt. Hopelijk zijn er veel mensen die hiervan profijt gaan krijgen en een nieuwe baan vinden. Het is ook mooi dat er na de Wereldwinkel en het Taalhuis weer een nieuwe sociale functie wordt toegevoegd aan de bibliotheek die zo steeds meer een sociaal-cultureel centrum wordt.”

De eerste bijeenkomst op dinsdag 3 september staat in het teken van het cv. Het cv is het visitekaartje van de werkzoekende en dus erg belangrijk. Het Walk&Talk-onderwerp is die dag: check je cv in drie stappen.  Aanvang 10.00 uur.     

Reactie toevoegen

U bent hier