h

SP-raadslid aanwezig bij onderwijsmanifestatie

3 februari 2020

SP-raadslid aanwezig bij onderwijsmanifestatie

Foto: SP

SP-gemeenteraadslid Frans Sannen was afgelopen vrijdag aanwezig bij de onderwijsmanifestatie in Den Bosch. Deze was door de vakbonden georganiseerd in het kader van de landelijke onderwijsstaking van twee dagen. De belangrijkste eisen van de stakers zijn vermindering van de werkdruk, voldoende leraren en een fatsoenlijk salaris, aldus het Boxtelse raadslid.

Protestmars
De dag begon met een protestmars van het Centraal Station naar de Parade in Den Bosch. Sannen, die zelf in het onderwijs werkzaam is: “De mars was spontaan georganiseerd door een aantal basisscholen die zich hadden laten inspireren door de boerenprotestmarsen van de afgelopen maanden, maar dan zonder tractoren. Ongeveer 250 leerkrachten namen deel aan de mars. De daarop volgende manifestatie was georganiseerd door de vakbonden en daar kwamen nog eens 500 leraren extra bij die luidruchtig lieten weten het niet eens te zijn met de onderwijspolitiek van de regering Rutte.” 

SP achter eisen leraren
In een speciaal onderwijspamflet laat SP-leider Lilian Marijnissen weten dat de SP vanaf het begin achter de leraren staat: “Wij juichen jullie actiebereidheid en beroepstrots vol overtuiging toe. Samen zullen wij zij aan zij blijven strijden voor jullie onmisbare beroep en voor de toekomst van onze kinderen. Dat betekent onderwijs met genoeg leraren, een behapbare werkdruk en een fatsoenlijk salaris. Daarom zijn wij tijdens de actiedagen overal in Nederland bij jullie. Om onze solidariteit te laten zien, om samen te knokken en om te praten over jullie vak. We gaan dit samen winnen!”

Reactie toevoegen

U bent hier