h

Wethouder bezoekt burgerinitiatieven tijdens coronatijd

21 april 2020

Wethouder bezoekt burgerinitiatieven tijdens coronatijd

SP-wethouder Eric van den Broek heeft bewoners de afgelopen weken al verschillende keren een hart onder de riem gestoken door zijn waardering uit te spreken over burgerinitiatieven en verschillende activiteiten te bezoeken. Zo was de wethouder afgelopen woensdag onder meer aanwezig bij een mini optreden bij de ouderencomplexen Elisabethdael, Vinckenrode en Cronenborg en bezocht hij het flatkienen bij Flat 7 van Hoogheem.

De coronacrisis heeft diepe impact op de Nederlandse samenleving. Daardoor ontstaan er ook allerlei burgerinitiatieven om de eenzaamheid onder kwetsbare groepen, zoals groepen ouderen en kinderen, te bestrijden. In Boxtel werden op verschillende openbare plekken al optredens gegeven voor flatbewoners en afgelopen woensdag organiseerde de Huiskamer Hoogheem zelfs een heuse flatbingo.

Hartverwarmend
Wethouder Eric van den Broek, onder meer wethouder voor Wijkgericht Werken, bezocht al een aantal van de initiatieven en sprak zijn waardering uit voor de saamhorigheid: ‘Echt hartverwarmend om te zien dat de coronatijd mensen uit Boxtel op allerlei manieren ook verbind. Woensdagochtend was ik bijvoorbeeld kort bij een mini optreden bij de ouderencomplexen Cronenborg, Vinckenrode en Elisabethdael en ‘s middags bezocht ik een heuse flatbingo, georganiseerd vanuit de Huiskamer Hoogheem. Leuke prijzen, veel enthousiasme en vooral héél gezellig. Chapeau aan iedereen!!’.

Reactie toevoegen

U bent hier