h

Huzarenstukje in Boxtelse uitvoering Tozo-regeling

22 mei 2020

Huzarenstukje in Boxtelse uitvoering Tozo-regeling

In Boxtel wordt de zogenaamde Tozo-regeling (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers, een inkomensregeling voor kleine ondernemers die in deze Coronatijd in de financiële problemen komen), op een zeer daadkrachtige en sociale Manier uitgevoerd. Verantwoordelijk wethouder Eric van den Broek van Economische Zaken spreekt van een ‘huzarenstukje van jewelste’.

Vanaf de eerste aankondiging van het noodmaatregelenpakket is er bestuurlijk en ambtelijk met heel erg veel daadkracht gehandeld. Het team voor de aanvragen voor Tozo is direct opgeschaald en verder opgeleid en is vanaf dag één zeer voortvarend aan de slag gegaan.

Wethouder Eric van den Broek over het proces: ‘Op dit moment werken er 20 mensen ( incl. feestdagen en avonden ) om de groep kleine ondernemers en ZZP’ers zo snel en goed mogelijk te faciliteren. Afgelopen vrijdag werd de duizendste regeling afgehandeld en kwamen we op de grens van meer dan een miljoen euro uitgekeerde middelen. Dat geldt voor de drie gemeentes Boxtel, Sint-Michielsgestel & Haaren. De gemeente Boxtel staat op dit moment garant voor 503 aanvragen.’

Geen voorschotten
De afgelopen weken werden er enkele oproepen gedaan om voorschotten uit te keren, maar dit is door de Boxtelse aanpak niet nodig. ‘De afhandeltermijnen werden steeds gehaald,  en dat we op een gegeven ogenblijk geen voorschotten hebben verstrekt, had vooral te maken met het feit dat het uitbetalen van voorschotten net zoveel tijd met zich meebrengt als het uitbetalen van de regeling. Dit voorkomt ook eventuele teleurstelling en terugbetalingen achteraf’, aldus Eric van den Broek.

Het team dat bezig is met de uitbetaling van de Tozo, blijft voorlopig nog opgeschaald. Eric van den Broek: ‘In de regio zijn we de enige gemeente, waar uitbetaling en beschikken gelijktijdig plaatsvinden. Dat is echt een compliment aan de ambtelijke afdeling.’

Reactie toevoegen

U bent hier