h

SP-wethouder blij met meer ruimte voor terrassen in Boxtel

28 mei 2020

SP-wethouder blij met meer ruimte voor terrassen in Boxtel

Foto: SP

Het kabinet heeft aangegeven dat horecaondernemers op 1 juni om 12.00 uur hun deuren weer mogen openen. Binnen is plaats voor maximaal 30 personen en buiten mag het terras weer open. In Boxtel krijgen ondernemers de mogelijkheid om hun terras uit te breiden. SP-wethouder Eric van den Broek is in zijn nopjes met de nieuwe terrasinrichting.

Tijdelijke terrasvergunningen
Boxtel vooruit heeft samen met de horeca en de ondernemers op de Markt een plan gemaakt. De overige horecaondernemers in het centrum en in Liempde en Lennisheuvel hebben zelf een plan ingediend.  Deze plannen zijn besproken met het centrummanagement en voorgelegd aan de politie. Alle plannen zijn akkoord bevonden en de ondernemers hebben voor de uitbreiding een tijdelijke terrasvergunning gekregen. Ze kunnen nu hetzelfde aantal tafels plaatsen als in de oude situatie, maar dan wel met 1,5 meter afstand.

Markt in het weekeinde afgesloten voor verkeer
Vanaf vrijdag tot en met zondag is de Markt helemaal autovrij. De horecaondernemers mogen hun terras op deze momenten uitbreiden over de Markt en de Rozemarijnstraat. Voor afhaalrestaurants zijn er op de Burgakker en Duinendaal speciale afhaalparkeerplekken gemaakt. Iedereen mag hier maximaal 30 minuten parkeren.

Uitbreiding terrassen Markt van maandag tot en met donderdag
Van maandag tot en met donderdag is de markt voor het autoverkeer wel toegankelijk. Op deze dagen zijn vijf parkeerplaatsen op de markt tijdelijk afgesloten. Horecaondernemers kunnen deze ruimte gebruiken om toch hun terras uit te breiden. Tijdens deze dagen zijn er 10 in plaats van 15 parkeerplaatsen beschikbaar op de Markt.

Tevredenheid over de proefopstelling
Op 27 mei hebben de verschillende partijen naar tevredenheid een proefopstelling gemaakt van het tijdelijk uitgebreide terras. Wethouder van den Broek: “Ik ben heel blij met de nieuwe terrasinrichting. Dit komt in de buurt van hetgeen ik altijd voor ogen heb gehad: een bruisende opstelling (letterlijk) met de Waterstrip, enthousiaste ondernemers die staan te popelen om aan de slag te gaan, veel samenwerking en positiviteit én lekker weer. Er wordt in Boxtel wel eens gemopperd, maar vanmiddag zag ik saamhorigheid en voelde ik positieve energie. Chapeau aan alle mensen die hier een bijdrage aan geleverd hebben.” 

Reactie toevoegen

U bent hier